Άγονος ο διαγωνισμός για τα 100 ηλεκτρικά λεωφορεία – Δεν έγινε δεκτή η τεχνική προσφορά της BYD

Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τα 100 ηλεκτρικά λεωφορεία 12 μέτρων, ελάχιστης αυτονομίας 135 χλμ. και αρχικού προϋπολογισμού 45 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με όσα αναρτήθηκαν στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, η BYD, η οποία αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα από την εταιρεία «Π. Πετρόπουλος», αποτελούσε τη μοναδική διεκδικήτρια, ωστόσο η επιτροπή αξιολόγησης του διαγωνισμού αποφάσισε την απόρριψη της τεχνικής προσφοράς της, με αποτέλεσμα το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να προχωρήσει στην επίσημη ακύρωση του διαγωνισμού, με απόφαση του υπουργού Χρήστου Σταϊκούρα.

Καθώς δεν υπήρχε άλλος συμμετέχων, η διαγωνιστική διαδικασία κρίθηκε άγονη. Το υπουργείο αναφέρει ότι κατά της απόφασης χωρεί προδικαστική προσφυγή ενώπιον της Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΔΗΣΥ).

Για την ώρα προχωρά η διαδικασία για τα υπόλοιπα 250 ηλεκτρικά λεωφορεία μήκους 12 μέτρων και αυτονομίας 180 χλμ, με την εταιρεία Yutong να έχει υπογράψει τη σχετική σύμβαση.

Σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις του Χρ. Σταϊκούρα, τα λεωφορεία αναμένεται να έρθουν στην Ελλάδα στα τέλη Απριλίου. Όπως έχει αναφέρει ο υπουργός, από τα 250 ηλεκτρικά λεωφορεία, τα 140 θα αξιοποιηθούν στην Αθήνα και τα 110 στη Θεσσαλονίκη.