Αδ. Γεωργιάδης: «Και νέα παρέμβαση για τα καύσιμα, όταν είναι ξεκάθαρο το δημοσιονομικό περιθώριο»

«Θα υπάρξει και νέα παρέμβαση για τα καύσιμα, αλλά αυτή θα ανακοινωθεί όταν θα είναι ξεκάθαρο το δημοσιονομικό περιθώριο που υπάρχει» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Εστιάζοντας στο θέμα της ακρίβειας, ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για ένα παγκόσμιο φαινόμενο και ένα σύνθετο πρόβλημα, καθώς πέρα από τις παγκόσμιες πληθωριστικές πιέσεις και τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία, θα πρέπει να συνυπολογιστεί και η αύξηση του κόστους δανεισμού που προκάλεσαν οι ανακοινώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ για τον τερματισμό του προγράμματος της ποσοτικής χαλάρωσης.

Παρ’ όλα αυτά, όπως έσπευσε να τονίσει, τηρουμένων των αναλογιών και αν αναλογιστεί κανείς ότι μιλάμε για μια παγκόσμια κρίση, η χώρα μας τα πηγαίνει καλά και «σίγουρα η οικονομία πηγαίνει προς το καλύτερο».

Ερωτηθείς για ενδεχόμενη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής, είπε ότι αυτό είναι ένα από τα εργαλεία που μπορεί να χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση, όμως τόνισε: «Αλλά δεν μπορούμε να παίρνουμε μέτρα κάθε μέρα, γιατί η οικονομική κρίση δεν είναι κάτι που θα τελειώσει άμεσα και θα χρειαστεί να κρατήσουμε δυνάμεις».

Σε ό,τι αφορά την αισχροκέρδεια τόνισε ότι οι τόσο οι έλεγχοι όσο και τα πρόστιμα που επιβάλλονται είναι συνεχή.