Ανδρέας Σπυρόπουλος: «Η κυβέρνηση εμμένει στο να κερδοσκοπεί απέναντι στον πολίτη»

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Σπυρόπουλος επέκρινε έντονα την κυβέρνηση για κερδοσκοπία εις βάρος των πολιτών, Μιλώντας στον τ/σ ΣΚΑΪ, ο κ. Σπυρόπουλος σχολίασε την έναρξη λειτουργίας για το “καλάθι του νοικοκυριού” κι ανέφερε πως «εμείς παρακολουθούμε τα μέτρα και θα υπερασπιζόμαστε ό,τι μπορεί να βοηθήσει τον καταναλωτή και να ρίξει τις τιμές, όπως κάναμε εξάλλου και στη Βουλή».

Επισήμανε, ωστόσο, τα φαινόμενα αισχροκέρδειας στην αγορά για τα οποία το τελευταίο εξάμηνο δεν έχει επιβληθεί ούτε ένα πρόστιμο, με την «ελληνική κυβέρνηση είναι η μόνη που εμμένει στο να κερδοσκοπεί απέναντι στον πολίτη, την ώρα που οι περισσότερες χώρες της ΕΕ έχουν ρίξει τον ΦΠΑ στα βασικά προϊόντα».

Ως προς την ενεργειακή ακρίβεια, ο κ. Σπυρόπουλος επανέλαβε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για «κλιμακωτό πλαφόν στη λιανική τιμή ενέργειας, που αποτελεί τη μόνη καθαρή λύση, αλλά η κυβέρνηση, για τους δικούς της λόγους, δεν υιοθετεί», υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για να αποτρέψει την κερδοσκοπία των ηλεκτροπαραγωγών ενώ «στην ουσία, επιδοτεί τα τιμολόγια από το κέρδος που έχει από τους φόρους».

«Εμείς στηρίζουμε σοβαρές πολιτικές που βοηθούν τους πολίτες. Δεν κάνουμε λαϊκισμό. Και έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε ακόμα προκειμένου να λύσουμε τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πολίτης στην καθημερινότητά του», κατέληξε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.