Βίντεο-ντοκουμέντο από ληστεία σε φαρμακείο στον Χολαργό – Δράστης ένας 16χρονος

Ένας 16χρονος συνελήφθη για ληστεία σε φαρμακείο το βράδυ των Χριστουγέννων στον Χολαργό. Στο βίντεο φαίνεται ο 16χρονος ανήμερα Χριστούγεννα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του με κουκούλα, περιλαίμιο και γάντια, να μπαίνει στο φαρμακείο. Υπό την απειλή όπλου-ρέπλικας, ακινητοποιεί τον ιδιοκτήτη και αφαιρεί από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ.

Για τη ληστεία κατηγορείται ένα ακόμα νεαρό άτομο ως συνεργός, όμως παραμένει άγνωστος και δεν συνελήφθη, αλλά περιλαμβάνεται στη δικογραφία.

Ακολούθησε έρευνα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Παπάγου – Χολαργού, στο πλαίσιο της οποίας ταυτοποιήθηκε ο ανήλικος και συνελήφθη μεσημβρινές ώρες της επόμενης ημέρας.

Ο συνεργός του, όπως προέκυψε από την προανάκριση, νωρίτερα είχε εισέλθει στο κατάστημα, υποδυόμενος τον πελάτη, με σκοπό να κατοπτεύσει το χώρο.

Σε σωματικές έρευνες και σε έρευνα στην οικία του ανήλικου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1,1 γραμμ. κοκαϊνης, 215 ευρώ, καθώς και ρουχισμός που έφερε ο συνεργός του. Επίσης οι αστυνομικοί βρήκαν και το όπλο-ρέπλικα, το οποίο είχε πετάξει μετά τη διάπραξη της ληστείας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα Ανηλίκων, ενώ οι έρευνες για την ταυτοποίηση του συνεργού του συνεχίζονται.