Γιατί η διαπλοκή παίζει με σενάρια ακυβερνησίας

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει σάς ενημερώνω εγκύρως ότι κάποιοι μεγαλόσχημοι παράγοντες της διαπλοκής δεν μπορούν να κόψουν τις κακές τους συνήθειες.

Γι’ αυτό επιχειρούν να στήσουν ένα σκηνικό ακυβερνησίας προκειμένου οι ίδιοι να ασκούνε εξουσία από το παρασκήνιο.

Ιδιοκτήτες δύο ισχυρών επιχειρηματικών ομίλων που διαθέτουν μεγάλη επιρροή κάνουν ό,τι μπορούν να περιορίσουν τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας για να μην μπορέσει να εξασφαλίσει αυτοδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Ταυτόχρονα ενισχύουν μικρά κόμματα τα οποία είναι ελεγχόμενα για να συμμετέχουν σε μια κυβέρνηση συνεργασίας.

Όπως αντιλαμβάνεστε, σε έναν αδύναμο κυβερνητικό συνασπισμό που θα στηρίζεται σε ισορροπίες τρόμου, οι μεγαλόσχημοι της διαπλοκής θα έχουν κυρίαρχο ρόλο.

Αυτό σημαίνει ότι θα εξασφαλίσουν και τη μερίδα του λέοντος από τον πακτωλό των δισεκατομμυρίων που θα εισρέουν από το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Στο Μαξίμου γνωρίζουν πολύ καλά ότι δύο κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης που συνδέονται με δεσμούς αίματος με τους ισχυρούς παράγοντες της διαπλοκής προορίζονται για να αναλάβουν κρίσιμο ρόλο σε μία ενδεχόμενη κυβέρνηση συνεργασίας.

Βέβαια λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο.

Γιατί ακόμη και στην περίπτωση κατά την οποία η Νέα Δημοκρατία δεν καταφέρει να εξασφαλίσει κοινοβουλευτική αυτοδυναμία στις δεύτερες εκλογές, θα προκαλέσει και τρίτη εκλογική αναμέτρηση.