Γ. Γεραπετρίτης: «Ιστορική ευκαιρία για λύση του Κυπριακού»

Σε ιστορική ευκαιρία για λύση του Κυπριακού, η οποία εμφανίζεται στην παρούσα συγκυρία με την ενεργότερη εμπλοκή της Ε.Ε. στη βάση της πρωτοβουλίας του Προέδρου της Δημοκρατίας και τις προσπάθειες του ΟΗΕ αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη.

Κατά τη συνάντησή τους, σήμερα Τρίτη το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας στην πρώτη επίσημη επίσκεψή του στο εξωτερικό μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο κ. Χριστοδουλίδης, καλωσορίζοντας τον κ. Γεραπετρίτη, ευχήθηκε κάθε επιτυχία στα καθήκοντα που αναλαμβάνει, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η συνεργασία των δύο κυβερνήσεων θα συνεχιστεί και θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο. «Yπάρχουν κοινοί στόχοι, κοινές επιδιώξεις. Ελλάδα και Κύπρος είναι πυλώνες σταθερότητας στην περιοχή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, σημείωσε ότι Ελλάδα και Κύπρος διακρίνονται «από εξωστρέφεια στην εξωτερική πολιτική τους και είναι χώρες που δίδουν λύσεις σε προβλήματα αντί να τα δημιουργούν μέσα από τη συμπεριφορά τους».

«Θεωρώ ιδιαίτερα τιμητική την απόφαση του φίλου πρωθυπουργού να σας αναθέσει καθήκοντα υπουργού Εξωτερικών. Είμαι σίγουρος, θα ανταποκριθείτε με μεγάλη επιτυχία λαμβάνοντας υπ’ όψιν την όλη διαδρομή σας» τόνισε ο Κύπριος Πρόεδρος απευθυνόμενος στον Γ. Γεραπετρίτη.

Από την πλευρά του, ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας επεσήμανε: «Είναι πράγματι ιστορικές οι στιγμές που ζούμε. Η συγκυρία είναι αρκετά επιβαρυμένη περιφερειακά και διεθνώς, οι προκλήσεις είναι πολύ μεγάλες. Θα πρέπει, στο πλαίσιο της κοινής μας κατανόησης και συναντίληψης του τρόπου με τον οποίο θα πρέπει να προάγονται τα συμφέροντά μας, να φροντίσουμε έτσι ώστε το Κυπριακό να τύχει της δίκαιης, βιώσιμης λύσης, την οποία όλοι επιθυμούμε… Νομίζω, είναι ακόμη μία ιστορική ευκαιρία να δοκιμάσουμε, στο πλαίσιο του ΟΗΕ και της Ε.Ε., η οποία φαίνεται να αναλαμβάνει πιο ενεργό ρόλο χάρη και στις δικές σας προσωπικές προσπάθειες και στη στήριξη του πρωθυπουργού της Ελλάδας. Νομίζω ότι οι καιροί θα δείξουν ότι είναι μεγάλη η πρόκληση, αλλά και μεγάλη ευκαιρία».