Γ. Οικονόμου: Καμία τουρκική πρόκληση αναπάντητη, δεν θα παρακολουθήσουμε το παραλήρημα Ερντογάν

«Η κυβέρνηση δεν θα αφήσει καμία πρόκληση της Τουρκίας αναπάντητη, είτε στο πεδίο των λόγων είτε στο πεδίο των έργων… Θα υπερασπιστούμε την κυριαρχία, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και το Διεθνές Δίκαιο, επάνω στο οποίο βασίζονται τα δικαιώματα αυτά» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναφορικά με την κλιμακούμενη ρητορική της Άγκυρας το τελευταίο διάστημα και πρόσθεσε: «Η προσπάθεια της Τουρκίας να δημιουργήσει τετελεσμένα, επαναφέροντας ένα έκνομο μνημόνιο  έχει καταδικαστεί από το σύνολο της διεθνούς κοινότητας. Είναι καταδικασμένη σε αποτυχία… Ουδείς αναγνωρίζει δικαίωμα Τουρκία και Λιβύη να συνάπτουν συμφωνίες επάνω σε δικαιώματα τρίτων χωρών και το μήνυμα είμαι σίγουρος ότι θα το λάβουν και οι Λίβυοι και οι Τούρκοι… Η πατρίδας μας είναι απόλυτα θωρακισμένη απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή, υβριδικού ή άλλου χαρακτήρα… Η προκλητική ρητορική πολλαπλασιάζει τα αδιέξοδα του κ. Ερντογάν. Δεν θα παρακολουθήσουμε αυτό το παραλήρημα».

Ερωτηθείς σχετικά με την Εξεταστική Επιτροπή για τις παρακολουθήσεις ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι άποψη της κυβέρνησης είναι πως η συνεδρίαση της Ολομέλειας πρέπει να είναι ανοιχτή: «Στα πορίσματα πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν τον ευαίσθητο χαρακτήρα των θεμάτων, με τα οποία ασχολούνται πορίσματα… Υπουργοί, κυβέρνηση και Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας έχουν αναπτύξει το σκεπτικό μας γύρω από την υπόθεση αυτή. Να μη μείνει σκιά στην υπόθεση και να προκύψουν προτάσεις βελτίωσης του πλαισίου».

Κληθείς να σχολιάσει την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό που έχει συκλονίσει την κοινή γνώμη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι όσα έχουν αποκαλυφθεί είναι φρικτά. «Είναι σοκαρισμένο το σύνολο της κοινωνίας. Οι Αρχές φροντίζουν να αποσαφηνιστεί κάθε πτυχή της υπόθεσης αυτής. Να τιμωρηθεί ο ενορχηστρωτής και οι συνένοχοι, και να υπάρξει διαρκής στήριξη στο θύμα. Με τον Ποινικό Κώδικα που ψήφισε η κυβέρνηση έχουν αυστηροποιηθεί οι ποινές για τέτοια αδικήματα… Ο συγκεκριμένος είχε διατελέσει μέλος της Νέας Δημοκρατίας. Είναι σε αναστολή ήδη. Είναι αυτονόητο αυτό… Η οποιαδήποτε προσπάθεια επικοινωνιακής ή πολιτικής εκμετάλλευσης της υπόθεσης είναι απαράδεκτη και αδιανόητη» κατέληξε για το θέμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αναφορικά με την επέκταση του μετρό στον Πειραιά, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι πρόκειται για ένα έργο που έχει ένα μεγάλο κοινωνικό πρόσημο.