Δολοφονία Άλκη: Ομόφωνα ένοχοι και οι δώδεκα κατηγορούμενοι

Την ενοχή και των δώδεκα κατηγορούμενων οπαδών του ΠΑΟΚ για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης.

Η έδρα μετά την πρόταση της εισαγγελέως έκρινε ενόχους όλους τους κατηγορούμενους ανάλογα με τον βαθμό συμμετοχή τους.

Η κατηγορία της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο (για την περίπτωση του Άλκη) μετατράπηκε σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, ενώ κάποιοι κρίθηκαν ένοχοι ως συνεργοί στην πράξη αυτή.

Ειδικότερα οι επτά από τους κατηγορούμενους κρίθηκαν ένοχοι για ανθρωποκτονία από κοινού με ενδεχόμενο δόλο για τη δολοφονία και οι πέντε για συνέργεια σε ανθρωποκτονία από κοινού με ενδεχόμενο δόλο.

Για τον τραυματισμό του ενός από τους φίλους του Άλκη, το δικαστήριο αποφάσισε ενοχή πέντε ατόμων για απόπειρα ανθρωποκτονίας και άλλων επτά για συνέργεια, ενώ για τον τραυματισμό του τρίτου ατόμου, κήρυξε ένοχο έναν από τους δώδεκα και τους υπόλοιπους για συνέργεια.

Η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας Κυριακής Κλιάμπα έκανε λόγο για «επίθεση οργανωμένη και σχεδιασμένη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο με κοινό ανθρωποκτόνο δόλο σε βάρος όλων των θυμάτων».

Mετά την ανάγνωση της ετυμηγορίας από την έδρα το δικαστήριο αποχώρησε σε ολιγόλεπτη διακοπή προκειμένου οι συνήγοροι υπεράσπισης να προετοιμαστούν για την «μάχη των ελαφρυντικών».

Ένταση στο δικαστήριο
Σύμφωνα με το makthes.gr, κατά την έξοδο των κατηγορουμένων από την αίθουσα του ΜΟΔ το ακροατήριο εξύβρισε τους 12, ορισμένοι φώναζαν «δολοφόνοι» και απαιτούσαν ισόβια, ενώ δεν έλειψαν και οι χειρονομίες.

Υπήρξε παρέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας και ακόμα η ένταση δεν έχει υποχωρήσει. Οπαδοί, φίλοι του Άρη και λοιποί από το ακροατήριο συνεχίζουν να επιτίθενται με ύβρεις και χειρονομίες σε βάρος της πλευράς των 12.

Ακόμα και έξω από την αίθουσα του ΜΟΔ οπαδοί και λοιποί παρευρισκόμενοι φωνάζουν «δολοφόνοι» και υβριστικές εκφράσεις σε βάρος των «12».

Εντός του ΜΟΔ υψώθηκε πλακάτ από άτομο στο ακροατήριο που έγραφε «δικαιοσύνη για τον Άλκη».

Η λέξη «ισόβια» αντηχεί ανά δευτερόλεπτο εντός και εκτός της αίθουσας από οπαδούς οι οποίοι μάλιστα φωνάζουν και συνθήματα δυναμιτίζοντας το κλίμα. Οι δυνάμεις ασφαλείας προσπαθούν να επιβάλλουν την τάξη ενώ ορισμένοι εκ των γονέων των 12 ζητούν ησυχία προκειμένου να συνεχιστεί η διαδικασία