Δ. Κουτσούμπας για Θεσσαλία, Έβρο: «Το μάθημα για την κυβέρνηση, γίνεται πάθημα για τους άλλους»

Σφοδρή κριτική, ακόμα και για την ημέρα που επέλεξε η κυβέρνηση να ενημερώσει για τον σχεδιασμό ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας και του Έβρου, άσκησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας από το βήμα της Βουλής. Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ είπε ότι το πάθημα γίνεται μάθημα για όλους τους άλλους, εκτός από την κυβέρνηση που αντιμετωπίζει τις καταστροφές ως business.

«Τι λέτε στον λαό της Θεσσαλίας; Ότι η κακιά μοίρα φταίει» είπε ο Δ. Κουτσούμπας προσθέτοντας γι’ αυτή τη μοιρολατρία: «Λες και ζούμε στον Μεσαίωνα, ενώ βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα. Η έκτακτη ανάγκη και η διαχείριση των κρίσεων όπως έγιναν, παρουσιάζονται από την κυβέρνηση ως καινοτομίες, ενώ μένουν κενό γράμμα».

«Υπάρχει απουσία εκπαίδευσης και ελλιπούς χρηματοδότησης για τα θέματα της κλιματικής κρίσης» σημείωσε και εξαπέλυσε πυρά κατά της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, καθώς -όπως είπε- είναι τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει τον τόπο.

Ο γ.γ. του ΚΚΕ επεσήμανε ακόμη ότι χιλιάδες οικογένειες επιχειρούν να σταθούν στα πόδια τους την ώρα που βιώνουν την αδιαφορία του κρατικού μηχανισμού και υπογράμμισε ότι ακόμη και στο θέμα των αποζημιώσεων «μόλις το 50% τις έχει λάβει, εξαιτίας του κόφτη που έχει βάλει η κυβέρνηση».

Απαντώντας στον πρωθυπουργό, ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι ακόμη και η αποκατάσταση των σχολείων κινείται με αργούς ρυθμούς και ότι οι μαθητές αναγκάζονται να παρακολουθούν τα μαθήματα μακριά από τον τόπο της κατοικίας τους, ενώ τόνισε ότι -σε αντίθεση με τα άλλα κόμματα- το ΚΚΕ δεν κρίνει την κυβέρνηση για την ταχύτητα αλλά για το πώς αντιμετωπίζει τις πραγματικές ανάγκες των παθόντων.