Εκκένωση της Χερσώνας ζητούν οι φιλορώσοι – Δεκάδες χιλιάδες πολίτες θα μεταφερθούν στη Ρωσία

Τουλάχιστον 50.000 άνθρωποι θα μεταφερθούν από τη Χερσώνα στη Ρωσία και στην αριστερή όχθη του Δνείπερου, όπως δήλωσε ο διορισμένος από τη Ρωσία επικεφαλής της κατεχόμενης νότιας ουκρανικής περιφέρειας της Χερσώνας Βλαντιμίρ Σάλντο και μετέδωσε το κρατικό ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, προσθέτοντας ότι η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει περίπου έξι ημέρες.

Νωρίτερα ο επίσης διορισμένος από τη Ρωσία αναπληρωτής κυβερνήτης της Χερσώνας Κίριλ Στρεμούσοφ είχε τονίσει ότι οι άμαχοι θα πρέπει να απομακρυνθούν από την πόλη όσο το δυνατόν ταχύτερα, επειδή οι ουκρανικές δυνάμεις μπορεί να αρχίσουν επίθεση ανά πάσα στιγμή. «Σας ζητώ να πάρετε τα λόγια μου σοβαρά: Εκκενώστε την πόλη το συντομότερο δυνατόν» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Telegram.

Σε άλλη ανάρτησή του αργότερα ανέφερε ότι σήμερα η κατάσταση στο μέτωπο είναι σταθερή, όμως οι πολίτες θα πρέπει να καταφύγουν στην αριστερή όχθη. «Κινηθείτε το ταχύτερο δυνατόν, παρακαλώ, προς την αριστερή όχθη», τόνισε.

Οι πολίτες στη Χερσώνα λαμβάνουν μηνύματα από τη διορισμένη από τους Ρώσους διοίκηση, με τα οποία καλούνται να εγκαταλείψουν την πόλη, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.