Εκτός Παγκρήτιας ο Μιχάλης Σάλλας – Με 45% η Thrivest των Μπάκου, Καϋμενάκη, Εξάρχου

Στην πώληση της συμμετοχής του στην Παγκρήτια Τράπεζα, που ανέρχεται μετά την τελευταία αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου στο 11,25%, στον νέο βασικό μέτοχο του πιστωτικού ιδρύματος, θα προχωρήσει η Lyktos Group, συμφερόντων Μιχάλη Σάλλα.

Ο Μιχάλης Σάλλας αφού δεν συμμετείχε στην αύξηση κεφαλαίου, τώρα πουλάει το ποσοστό του, αποχωρώντας οριστικά από την Παγκρήτια και εν γένει από το τραπεζικό σύστημα.

Με τον τρόπο αυτό η Thrivest Holding Ltd, συμφερόντων Μπάκου, Καϋμενάκη, Εξάρχου, που κάλυψε το μεγαλύτερο μέρος της τελευταίας έκδοσης μετοχών, θα αυξήσει το ποσοστό της από το 34% στο 45% με το τίμημα να υπολογίζεται στα 25 εκατ. ευρώ.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει για τη συναλλαγή, η οποία εάν προχωρήσει θα ολοκληρωθεί έως και το τέλος του α΄ τριμήνου του 2023.

Ο νέος βασικός μέτοχος η Thrivest με την κίνηση αυτή επαναεπιβεβαιώνει την πρόθεση του να στηρίξει την Παγκρήτια, ώστε να καλύψει το κενό χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και να δώσει στην τράπεζα προστιθέμενη αξία με την απορρόφηση των ελληνικών δραστηριοτήτων της HSBC