ΕΛΤΑ: Γραμματόσημα για τις «Συναγωγές της Ελλάδας»

Τα έξι γραμματόσημα που κυκλοφορούν την Πέμπτη 18 Απριλίου, μας οδηγούν σε ένα ταξίδι στην Ελλάδα με σταθμούς τις συναγωγές του ελληνικού εβραϊσμού, τιμώντας τη μακραίωνη ελληνοεβραϊκή παράδοση. Στα γραμματόσημα απεικονίζονται έξι ιστορικές συναγωγές, χώροι θρησκευτικής λατρείας με ιδιαίτερο αποτύπωμα και πολιτιστική αξία, ως εξής:


Τη Σειρά συμπληρώνουν δύο Φάκελοι Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας καθώς και ένα Set Pack που περιλαμβάνει όλα τα προϊόντα μαζί. Μπορείτε να τα βρείτε στα Ταχυδρομικά Καταστήματα και στο philotelismos.gr.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ευχαριστούν θερμά το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο (Κ.Ι.Σ.), το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος & την Δ/ντριά του, αρχαιολόγο κα Ζανέτ Μπαττίνου καθώς και τις Ισραηλίτικές Κοινότητες για το φωτογραφικό υλικό, στο οποίο βασίστηκε η έκδοση. Ευχαριστούν, επίσης, τον κ. Εμμανουήλ Γεωργουδάκη, Ιστορικό Τέχνης του Φιλοτελικού & Ταχυδρομικού Μουσείου & τον κ. Ίωνα Βασιλειάδη, Υπεύθυνο Πολιτιστικών Θεμάτων της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Ελλάδα, για τη μεταγραφή των κειμένων στα εβραϊκά.