«Επιτυχίες» των Ουκρανών στη Χερσώνα επιβεβαιώνει η ρωσική πλευρά

Ουκρανικές δυνάμεις έχουν σημειώσει κάποιες επιτυχίες στην περιοχή της Χερσώνας, στο νότιο τμήμα της Ουκρανίας, ανακτώντας τον έλεγχο ορισμένων οικισμών, όπως δήλωσε σήμερα διορισμένος από τη Μόσχα αξιωματούχος.

«Είναι τεταμένα τα πράγματα, ας το θέσουμε έτσι» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βλαντιμίρ Σάλντο, διορισμένος από τη Ρωσία επικεφαλής της ουκρανικής περιοχής της Χερσώνας, προσθέτοντας: «Εκεί όπου είναι ο ταμιευτήρας Καχόβκα υπάρχει ένας οικισμός που ονομάζεται Ντουντσάνι… Είναι σε αυτήν την περιοχή που υπάρχει πρόοδος και υπάρχουν οικισμοί που καταλαμβάνονται από ουκρανικά στρατεύματα».

Το Ντουντσάνι, στη δυτική όχθη του ποταμού Δνείπερου, απέχει περίπου 40 χιλιόμετρα από το σημείο όπου ρωσικά στρατεύματα αντιμετώπισαν τις ουκρανικές δυνάμεις μία ημέρα νωρίτερα.

Ουκρανοί αξιωματούχοι τηρούν σιγή ιχθύος για την κλίμακα της αντεπίθεσής τους στις νότιες περιοχές της χώρας, αλλά Ρώσοι μπλόγκερ έχουν αναρτήσει περιγραφές όπου αναφέρουν ότι ουκρανικά τεθωρακισμένα κινούνται κατά μήκος του ποταμού Δνείπερου.