Εύβοια: Συνεχίζονται οι έρευνες μετά το ναυάγιο με τους μετανάστες – Έντεκα οι διασωθέντες

Έντεκα άτομα έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής από άνδρες του Λιμενικού μετά το ναυάγιο στη θαλάσσια περιοχή του στενού Καφηρέα στην Εύβοια σκάφους που μετέφερε μετανάστες.

Οι εννέα εκ των διασωθέντων εντοπίστηκαν σε βραχονησίδα λίγη ώρα μετά το ναυάγιο, ενώ οι έρευνες των ελληνικών Αρχών συνεχίζονται στην ευρύτερη περιοχή.

Το σκάφος φέρεται ότι ξεκίνησε από τη Σμύρνη, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις διασωθέντων, στο σκάφος επέβαιναν συνολικά 68 άτομα, Αφγανοί, Αιγύπτιοι και Ιρανοί μετανάστες.

Όπως ανέφερε και το Λιμενικό, κατά τη διάσωση των εννέα ατόμων στη βραχονησίδα Μανδήλου, κανένας δεν έφερε σωστικό εξοπλισμό. Οι πρώτοι εννέα διασωθέντες μεταφέρθηκαν στην Κάρυστο.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των μεταναστών ξεκίνησαν όταν το Λιμενικό Σώμα ενημερώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες χθες για σκάφος αγνώστων στοιχείων και με άγνωστο αριθμό επιβατών ότι βρίσκεται σε κίνδυνο.

Ωστόσο, αρχικά δεν είχε δηλωθεί το ακριβές σημείο στο οποίο βρισκόταν το σκάφος ή οποιαδήποτε άλλη λεπτομέρεια που θα μπορούσε να προσδιορίσει το ακριβές στίγμα του.

Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες με τη συμμετοχή ενός ελικοπτέρου και δύο παραπλεόντων πλοίων, ενώ η επιχείρηση διεξάγεται υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθώς στην περιοχή πνέουν βόρειοι άνεμοι εντάσεως 7-8 μποφόρ με ριπές άνεμου που φτάνουν τα 9 μποφόρ.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

«Αναφορικά με την ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών στην θαλάσσια περιοχή στενού Καφηρέα που ξεκίνησε, πρώτες πρωινές ώρες χθες, γνωρίζεται ότι μεσημβρινές ώρες χθες, παραπλέον Φ/Γ το οποίο είχε δεσμευτεί από το ΕΚΣΕΔ να συμμετάσχει στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, εντόπισε σώο έναν αλλοδαπό, τον οποίο περισυνέλεξε Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και τον μετέφερε στην Κάρυστο. Επιπλέον, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμεναρχείου Καρύστου εντόπισαν καλά στην υγεία του έναν ακόμα αλλοδαπό, στην περιοχή “ΜΠΟΥΡΟΥ” και τον μετέφεραν στην Κάρυστο.
Πρωινές ώρες σήμερα, Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και περισυνέλεξε μία σορό άνδρα, η οποία μεταφέρθηκε στο “ΔΙΟΚΛΕΙΟΝ” Γενικό Νοσοκομείο Καρύστου.
Συνολικά μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί έντεκα (11) αλλοδαποί άνδρες και έχει ανασυρθεί μία (01) σορός άνδρα.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Καρύστου».