Ζάκυνθος: Νερό με… πετρέλαιο τρέχει από τις βρύσες των σπιτιών

Πετρέλαιο αντί για νερό τρέχει από τις βρύσες στη Ζάκυνθο, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ζακύνθου Γιώργος Στασινόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ για το ζήτημα που έχει προκύψει από χθες Κυριακή στο νησί.

«Το θέμα προκλήθηκε από ένα ατύχημα που είχαμε στον δρόμο και το πετρέλαιο πήρε τον δρόμο του νερού της βροχής, τα φρεάτια ήταν σπασμένα και από κάτω βρισκόταν σπασμένος αγωγός της ΔΕΥΑΖ, όλο το βράδυ έβρεχε, οπότε, αν είχαμε 30 λίτρα, έγιναν 2.000 και γέμισαν πετρέλαιο όλα τα σπίτια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Ζακύνθου.

Σχετικά με την κατάσταση στα σπίτα των κατοίκων ο κ. Στασινόπουλος τόνισε: «Στο κέντρο της Ζακύνθου ζουν από 3.000 έως 5.000 κάτοικοι, αυτή τη στιγμή δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μπάνιο. Σε κάθε σπίτι έχουμε μικρές δεξαμενές, οι οποίες αποθηκεύουν το νερό και το χρησιμοποιούμε, εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα καθώς το πλαστικό τραβάει τη μυρωδιά του πετρελαίου».

«Χθες Κυριακή ενημερώσαμε την Πολιτική Προστασία για να κηρηχθούμε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης» είπε ακόμη ο δήμαρχος Ζακύνθου, ενώ σχετικά με τους ελέγχους που έχουν γίνει μέχρι στιγμής επεσήμανε: «Όλα τα σχολεία τα έχουμε ελέγξει, αδειάσαμε όλους τους κεντρικούς αγωγούς, τους πλύναμε αλλά υπάρχει θέμα από τα ρολόγια μέχρι τις δεξαμενές των σπιτιών».