Η σύγκρουση δύο ισχυρών επιχειρηματικών ομίλων και η αισιοδοξία στην Παγκρήτια για την πλήρη κάλυψη της ΑΜΚ

Μετωπικό χαρακτήρα λαμβάνει πλέον η σύγκρουση δύο από τους ισχυρότερους επιχειρηματικούς ομίλους της χώρας.

Στο Μαξίμου ανησυχούν ιδιαίτερα για τις παράπλευρες πολιτικές απώλειες που μπορεί να προκαλέσει ένας πόλεμος ανάμεσα στη διαπλοκή.

Οι εχθροπραξίες αναμένεται να εκδηλωθούν τις επόμενες ημέρες και περιλαμβάνουν πόλεμο, τόσο σε επικοινωνιακό επίπεδο, όσο και προσφυγές στη Δικαιοσύνη.

Αιτία της σύγκρουσης αποτελεί εμβληματική επένδυση, στην οποία όπως ισχυρίζονται οι εκπρόσωποι ενός από τους ομίλους, έχουν αλλάξει οι όροι της σύμβασης, με αποτέλεσμα να είναι παράνομη και καταχρηστική και επιβλαβής για τα συμφέροντα του δημοσίου.

Στον εμφύλιο που αναμένεται να ξεσπάσει, πρόκειται να εμπλακούν και ισχυροί τραπεζικοί παράγοντες.

******************

Αισιόδοξη ότι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα καλυφθεί πλήρως εμφανίζεται η Διοίκηση της Παγκρήτιας Τράπεζας που βλέπει τις τελευταίες ημέρες να εμφανίζεται έντονο ενδιαφέρον.

Η κινητοποίηση της διοίκησης φέρνει αποτελέσματα και ήδη έχουν προγραμματιστεί περισσότερες από 20 συναντήσεις με επιχειρηματίες και εφοπλιστές, όπως και με εκπροσώπους αμερικανικών και εβραϊκών funds.

Δημόπουλος και Βαρθολομαίος  εκφράζουν την πεποίθηση ότι τα 65 εκατομμύρια που λείπουν θα συγκεντρωθούν και μάλιστα με σχετική άνεση και έχοντας την πλήρη στήριξη της ΤτΕ, η Παγκρήτια θα γυρίσει σελίδα και θα καταστεί η πέμπτη σε μέγεθος ελληνική  τράπεζα με κύριο στόχο και προσανατολισμό τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Να σημειωθεί πως η Τράπεζα της Ελλάδος έχει δώσει το «πράσινο φως» στο 5ετες επιχειρηματικό πλάνο της τράπεζας, το οποίο θέτει ρεαλιστικούς στόχους για την εξυγίανση και την ανάπτυξη της Παγκρήτιας, μέσω της απορρόφησης των εργασιών της HSBC στην Ελλάδα και της συγχώνευσης με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων.