Κατηγορούμενη και η Κάρλα Μπρούνι για την παράνομη χρηματοδότηση προεκλογικής εκστρατείας του Ν. Σαρκοζί

Κατηγορούμενη για την υπόθεση της παράνομης χρηματοδότησης της προεκλογικής εκστρατείας του Νικολά Σαρκοζί το 2007 είναι η Κάρλα Μπρούνι.

Συγκεκριμένα, η πρώην πρώτη κυρία της Γαλλίας κατηγορείται ότι άσκησε πίεση σε μάρτυρα που κατηγόρησε τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί ότι έλαβε από τη Λιβύη και το καθεστώς τού τότε προέδρου της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι παράνομη χρηματοδότηση για την προεκλογική εκστρατεία του.

Σύμφωνα με αξιωματούχο που δεν κατονομάζεται, η Κάρλα Μπρούνι απαγορεύεται να έλθει σε επαφή με οποιονδήποτε από τους εμπλεκομένους στη διαδικασία, με εξαίρεση τον σύζυγό της.

Οι προκαταρκτικές κατηγορίες κατά της Κάρλα Μπρούνι, όπως αναφέρει το Skynews, αφορούν «παρενόχληση» μαρτύρων και απόπειρα απάτης προς τους δικαστές που ερευνούν τον σύζυγό της ως ύποπτο για λήψη παράνομων κεφαλαίων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του για τις προεδρικές εκλογές του 2007.

Αφού ανακρίθηκε από την αστυνομία τον Μάιο, οι δικηγόροι της δήλωσαν ότι έδωσε «χρήσιμες διευκρινίσεις και εξηγήσεις», αλλά δεν σχολίασαν περαιτέρω.

Ο μάρτυρας που εμπλέκεται, ο Ziad Takieddine, κατηγορεί τον Σαρκοζί έλαβε εκατομμύρια σε παράνομες πληρωμές από το καθεστώς του τότε προέδρου της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι.

Ο Νικολά Σαρκοζί, πρόεδρος της Γαλλίας από το 2007 έως το 2012, έχει ήδη καταδικαστεί για δύο άλλες υποθέσεις, ενώ αρνείται ότι έχει διαπράξει οποιοδήποτε αδίκημα.