«Κοντά σε συμφωνία εκεχειρίας», λέει η Χαμάς – Συνεχίζονται οι ισραηλινές επιχειρήσεις στη Γάζα

«Κοντά σε συμφωνία εκεχειρίας» με το Ισραήλ αναφέρουν πως βρίσκονται αξιωματούχοι της Χαμάς, όπως δήλωσε ο ηγέτης της οργάνωσης Ισμαήλ Χανίγια, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για τους όρους της συμφωνίας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Δευτέρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι οι δυο πλευρές συζητούν για την απελευθέρωση ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς. Συγκεκριμένα, σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν μια συμφωνία για την απελευθέρωση ομήρων είναι κοντά, ο Αμερικανός πρόεδρος σταύρωσε τα δάχτυλά του σε ένδειξη της ελπίδας του για την καλή έκβαση της απελευθέρωσής τους και απάντησε: «Το πιστεύω».

«Πιο κοντά από ποτέ» είναι η επίτευξη συμφωνίας για την απελευθέρωση ομήρων της Χαμάς, όπως εκτίμησε και ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι. «Βρισκόμαστε πιο κοντά από ποτέ σε μια συμφωνία για τους ομήρους» είπε συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην πιθανότητα επίτευξης συμφωνίας για την απελευθέρωση δεκάδων εκ των περίπου 240 ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας.

Δεκαεπτά νεκροί Παλαιστίνιοι από ισραηλινούς βομβαρδισμούς τη νύχτα

Την ίδια ώρα, παρότι εντείνονται οι προσπάθειες για κατάπαυση του πυρός με αντάλλαγμα την απελευθέρωση ομήρων, ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει να σφυροκοπά τη Λωρίδα της Γάζας. Τουλάχιστον δεκαεπτά Παλαιστινίοι έχασαν τη ζωή τους μετά από βομβαρδισμό των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων (IDF) στον καταυλισμό προσφύγων Νουσεϊράτ, όπως μετάδωσε το πρακτορείο ειδήσεων WAFA.