Κυριάκος Μητσοτάκης από τα Χανιά: Ο λαός δεν θέλει δεύτερη φορά συμφορά, θέλει προκοπή

Στα Χανιά βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου πραγματοποιησε ομιλία στην πλατεία Κατεχάκη στο ενετικό λιμάνι, δίπλα από το θέατρο «Μ. Θεοδωράκης».

Τα Χανιά είναι ο πρώτος σταθμός της προεκλογικής περιοδείας του πρωθυπουργού. Ο κ.Μητσοτάκης από την Κρήτη θα κηρύξει την έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας.

Κατά την έναρξη της ομιλίας του ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους πολίτες των Χανίων και σημείωσε ότι είναι ο τόπος που είναι οι ρίζες του και αυτό του δίνει κουράγιο για τον εκλογικό αγώνα. Είπε ότι δεν επέλεξε τυχαία να μιλήσει σήμερα στα Χανιά την ίδια μέρα που επισκέφθηκε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και επισήμως προκηρύχθηκαν οι εκλογές.

Ο πρωθυπουργός, αναφέρθηκε και στους γονείς του με έναν συγκινητικό τρόπο λέγοντας ότι νιώθει την παρουσία του Κωνσταντίνου και της Μαρίκας Μητσοτάκη στη συγκέντρωση αυτήν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές, αναφέροντας ότι δεν θα είναι μόνο η Κρήτη αλλά όλη η χώρα μπλέ. «Γιατί ο λαός δεν θέλει δεύτερη φορά συμφορά, αλλά προκοπή», τόνισε χαρακτηριστικά. Ο κ. Μητσοτάκης, ανέλυσε τις προκλήσεις που αντιμετώπισε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κατά την διάρκεια της διακυβέρνησης αναφέροντας, μεταξύ άλλων, την υβριδική απειλή στα σύνορα, την πανδημία και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποκατέστησε τις αδικίες που υπέστησαν οι συνταξιούχοι με τον νόμο Κατρούγκαλο. Ζήτησε ισχυρή και αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία και δεσμεύτηκε ότι η οικονομία θα γίνει ακόμα πιο ισχυρή λέγοντας πώς με ισχυρή κυβέρνηση θα έχουμε επενδυτική βαθμίδα και εδώ στα Χανιά. Ο πρωθυπουργός σημείωσε μάλιστα ότι ο ίδιος δεν έχει πει ποτέ ψέμματα ούτε έχει υποσχεθεί έργα που ποτέ δεν έγιναν.

Ο πρωθυπουργός, αναφέρθηκε στον λόγο του και στα έργα που θα γίνουν στην Κρήτη. Όπως είπε θα παραδώσει νέο αυτοκινητόδρομο από τον Κίσσαμό έως τη Σητεία ενώ ανέφερε ότι θα γίνει και νέος αερολιμένας στο νησί.

Μιλώντας για τις μεταναστευτικές ροές, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι έχουν μειωθεί και αναφέρθηκε με διθυραμβικά σχόλια για τον φράχτη στον Έβρο. Η Ελλάδα, δεν είναι ξέφραγο αμπέλι σημείωσε.

«Έγιναν όλα τέλεια; όχι θα πω πρώτος εγώ», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας αυτοκριτική επισημαίνοντας ωστόσο, ότι παρά τις αντιξόοτητες που βρέθηκαν στον δρόμο της κυβέρνησης, δεν το έβαλαν κάτω και επέμειναν στους στόχους της διακυβέρνησης. Η Υγεία, όπως είπε, παραμένει ο μεγάλος ασθενής ανακοινώνοντας ότι θα δοθούν χρήματα για να εκσυγχρονιστούν τα νοσοκομεία στην Κρήτη. Και στην Παιδεία, όπως είπε, θα δοθεί χρηματοδότηση.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αφού έκανε έναν απολογισμό του κυβερνητικού έργου, ανακοίνωσε ότι την επόμενη 4ετία, αν είναι η Νέα Δημοκρατιά κυβέρνηση, θα αυξηθούν οι μισθοί και θα φτάσουν στα επίπεδα της Ευρώπης. Επιπλέον, θα εκσυγχρονιστεί η Υγεία με αύξηση του προσωπικού και χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης. Επίσης, σημείωσε ότι θα υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη του ψηφιακού κράτους. Σημαντική θα είναι και η στεγαστική πολιτική που θα αφορά κυρίως τις νεότερες ηλικίες, όπως σημείωσε.

Προτιμώ από τη σύγκρουση με αντιπάλους μας τη σύγκριση, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, ασκώντας κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε, όλο αυτό το διάστημα η Αξιωματική Αντιπολίτευση διατηρεί μονίμως αρνητική στάση σε όσα προτείνει η κυβέρνηση. Επιτέθηκε και στον Νίκο Παππά, λέγοντας ότι η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για δικαιοσύνη έχοντας στους κόλπους της έναν άνθρωπο που καταδικάστηκε με 13-0. Αναφέρθηκε επίσης στο «λεφτόδεντρο» το οποίο έχει ανακαλύψει ο ΣΥΡΙΖΑ και υπόσχεται πράγματα που δεν μπορεί να υλοποίησει στην οικονομία.

Χαρακτήρισε αδιανόητη την επιλογή Τσίπρα να απέχει από την νομοθετική ρύθμιση που έβαζε μπλόκο στο μόρφωμα Κασιδιάρη. Επιπλέον, επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι άφησε την απλή αναλογική, θέλοντας να πλήξει τη Νέα Δημοκρατία αλλά τελικά και με τις δυό κινήσεις – όπως είπε – πλήττει τη δημοκρατία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα χρειάζεται σταθερότητα στο τιμόνι της διακυβέρνησης. Είπε ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αν τους βγούν τα κουκιά θα υπάρξει συνασπισμός και λέει ότι αυτό θα δημιουργήσει τερατογένηση με τη συμμετοχή ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – ΜΕΡΑ25. Δίνοντας το παράδειγμα της Βουλγαρίας, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η γειτονική χώρα που εφαρμόζει στο εκλογικό της σύστημα την απλή αναλογική οδηγείται για 6η φορά στις κάλπες, λόγω αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνησης.

Στις 21 Μαϊού όλη η Κρήτη θα είναι γαλάζια σαν τη θάλασσα και τον ουρανό της όπως και η Ελλάδα,  δήλωσε στο τέλος της ομιλίας του ο πρωθυπουργός καταλήγοντας ότι η νίκη είναι γένους θηλυκού όπως η Δημοκρατία και η Ελλάδα.