Κυριάκος Μητσοτάκης: «Τα σύνορά μας έχουν χρώμα γαλάζιο και όχι γκρίζο»

Ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία έστειλε σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την παρουσία του στην τελετή ονοματοδοσίας της πυραυλακάτου «Υποπλοίαρχος Βλαχάκος» στον Σκαραμαγκά. Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι τα προβλήματα λύνονται στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και πρόσθεσε με νόημα: «Τα σύνορά μας έχουν χρώμα γαλάζιο και όχι γκρίζο».

Ο χαιρετισμός του πρωθυπουργού
«Πρόκειται για μια πρόσθεση εγγύηση στο Πολεμικό μας Ναυτικό, κάθε ελληνικό όπλο αποτελεί ασπίδα αποτροπής και προστασίας των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, αλλά και γέφυρα συνεννόησης. Πολλά τα μηνύματα που προκύπτουν από το νέο απόκτημα. Τα νερά μας θα παραμείνουν απόρθητα. Η πυραυλάκατος χτίστηκε από ελληνικά χέρια και είναι ιδιαίτερα σημαντικό αυτό. Το ίδιο το όνομά της δείχνει την εκτίμηση στους ήρωές μας. Σύντομα θα προστεθούν στον στόλο οι τέσσερις φρεγάτες αλλά και περαιτέρω ενίσχυση, όπως και ενισχύσεις, με τα Rafale και τα αναβαθμισμένα F-16 γίνονται και στην Πολεμική Αεροπορία. Και ο Στρατός Ξηράς εκσυγχρονίζεται διαρκώς. Οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν προτεραιότητα για αυτή την κυβέρνηση. Αυτό που έχει σημασία τώρα είναι η ενότητα και η ετοιμότητά σας. Όποιος παραβιάζει τα σύνορα, τιμωρείται. Στον 21ο αιώνα δεν έχουν θέση αυτοκρατορικά οράματα άλλων εποχών. Τα προβλήματα λύνονται ειρηνικά κι αυτό επιθυμούν οι λαοί μας. Λάθος κάποιοι να ανακαλύπτουν εχθρούς εκεί που δεν υπάρχουν. Συγχαίρω όσους συνέβαλαν για την απόκτηση αυτού του νέου σκάφους που θα πλέει στο Αιγαίο ως πρεσβευτής ειρήνης και υπερασπιστής των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

Νίκος Παναγιωτόπουλος: «Απόλυτη εμπιστοσύνη της πολιτικής ηγεσίας στη στρατιωτική»
Από την πλευρά του, κατά την τοποθέτησή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος ανέφερε: «Πρόκειται για μια σημαντική ημέρα για το Πολεμικό Ναυτικό. Η υπερσύγχρονη αυτή μονάδα κρούσης αποτελεί πολλαπλασιαστή ισχύος και υψηλής σημασίας προσθήκη. Ολοκληρώνει ένα θεμελιώδους σημασίας πρόγραμμα για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Αποδεικνύει την αποφασιστικότητά μας για ενίσχυση του ΠΝ με τεχνολογίες αιχμής. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στο προσωπικό που φέρνει εις πέρας την αποστολή του. Η πολιτική ηγεσία περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη τη στρατιωτική ηγεσία – όλη τη στρατιωτική ηγεσία. Η ηγεσία έχει αποδείξει ότι ανταποκρίνεται στα δύσκολα. Ειδικά αυτές τις μέρες πρέπει όλοι να αγκαλιάσουν αυτή την ηγεσία. Εδώ και τρία χρόνια πραγματοποιείται κοσμογονία στην αναβάθμιση του Πολεμικού Ναυτικού, έχει γίνει πολλή δουλειά πίσω μας και έρχεται ακόμα πιο σκληρή δουλειά μπροστά μας. Η δράση προκαλεί κριτική, πολλές φορές περισσότερη από την αδράνεια».