Κ. Βελόπουλος: «Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα δίκαια του ελληνικού λαού»

«Θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για τα δίκαια του ελληνικού λαού, με πρόγραμμα, σχέδιο, προτάσεις» τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, μιλώντας χθες Πέμπτη στη Βουλή, στη συνεδρίαση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Παράλληλα πρόσθεσε: «Για τέταρτη συνεχόμενη φορά ένα μικρό κόμμα μπορεί να εισέρχεται στο ελληνικό Κοινοβούλιο, τώρα θα έχετε πραγματική αντιπολίτευση με επιχειρήματα, με σχέδιο και αποδείξεις».

Aναφερόμενος στην ομιλία που απηύθυνε νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Kοινοβούλιο, ο κ. Βελόπουλος ανέφερε: «Ο πρωθυπουργός επιδοκίμασε τον Ουίνστον Τσώρτσιλ ο οποίος είχε πει “πολιτική ικανότητα είναι να παρουσιάζεις σήμερα τι θα γίνει αύριο, και αύριο να εξηγείς γιατί δεν έγινε”. Έχω εδώ τις προγραμματικές δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη του 2019. Είχε μιλήσει τότε για 20 δισ. στον πρωτογενή τομέα, για σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς αλληλεγγύης, αλλά και του ΦΠΑ. Νομίζει ότι απευθύνεται σε ανθρώπους που δεν θυμούνται, επειδή έχει ο ίδιος κοντή μνήμη».

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Βελόπουλος, αναφέρθηκε στις πέντε προτάσεις για αντίστοιχες εξεταστικές επιτροπές που κατέθεσε η Ελληνική Λύση και απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους βουλευτές του Κοινοβουλίου να συνταχθούν με αυτές. «Έχουμε ηθική, εθνική, κοινωνική, λαϊκή υποχρέωση. Δεν παίζουμε με τα εθνικά θέματα και δεν μπορεί να παίζει κανένας… Ήρθε η ώρα οι πατριώτες βουλευτές ενωμένοι να αποδείξουν ότι θέλουν το καλό της Ελλάδας. Ελάτε και στηρίξτε! Είναι τραγικό να μην μπορούμε να μαζέψουμε 120 υπογραφές για την τραγωδία στα Τέμπη… Πρέπει αυτό το Κοινοβούλιο να κάνει τη διαφορά, ανεξαρτήτως ιδεολογίας. Πρέπει να αισθανθεί ο Έλληνας ότι μπορεί να ακουμπήσει πάνω μας» τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, ενώ είπε ότι, για να πάει μπροστά η χώρα, χρειάζεται ένωση δυνάμεων και όχι διχασμοί.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος εξαπέλυσε επίθεση στο κυβερνών κόμμα λέγοντας: «Δολοφονήσατε όλους τους αντιπάλους σας ηθικά… Πετύχατε να φαίνεστε ηγεμονική δύναμη στη Βουλή… Να θυμάστε, θα έχετε εδώ τον εφιάλτη της ειλικρίνειας και της αλήθειας, αυτόν που θα ομιλεί εξ ονόματος του ελληνικού λαού, του κατατρεγμένου. Θα έχετε εδώ την Ελληνική Λύση…. Θέλετε δεν θέλετε».

Αναφερόμενος στο θέμα της ακρίβειας, σημείωσε ότι επί τρία χρόνια η Ελληνική Λύση κατήγγειλε την κερδοσκοπία των καρτέλ σε βάρος των Ελλήνων και η ΝΔ ισχυριζόταν ότι η ακρίβεια είναι εισαγόμενη. Πρόσθεσε ότι το κόμμα του απαιτεί πάταξη του λαθρεμπορίου πετρελαίου, κλείσιμο των ανεξάρτητων Αρχών που τα στελέχη τους παίρνουν υπέρογκους μισθούς, επιβολή οριζόντιου φόρου 15% και επιστροφή του κατοχικού δανείου από τη Γερμανία. Κλείνοντας την ομιλία του ο Κυριάκος Βελόπουλος τόνισε ότι η Ελληνική Λύση είναι η πολιτική δύναμη που υπηρετεί τον πολίτη και αυτή που μπορεί να αλλάξει την Ελλάδα: «Είσαστε το πρόβλημα, είμαστε η Λύση».