Μαρίνα Ραφαήλ: Το luxury brand της 24χρονης που λατρεύουν γαλαζοαίματοι και celebrities

Το όνομά της φιγουράρει στη λίστα “Forbes 30 Under 30” με τους πιο επιτυχημένους νεαρούς επιχειρηματίες της Ευρώπης

Μέλος της έκτης γενιάς της οικογένειας Swarovski, η Μαρίνα Ραφαήλ-Βογιατζάκη έχοντας στο αίμα της τις επιεχηρήσεις καθώς ο πατέρας της Γιώργος είναι επιχειρηματίας ενώ η μητέρα της Ανούσκα Σβαρόφσκι είναι η σημερινή managing director του διάσημου οίκου ίδρυσε τη βιώσιμη, πολυτελή επιχείρηση τσαντών της, Marina Raphael, το 2018.

Σπούδασε Business Management στο φημισμένο King’s College του Λονδίνου, μιλά πέντε γλώσσες και παρότι είναι μέλος του διεθνούς jet set διατηρεί χαμηλούς τόνους.

Από τη μητέρα της κληρονόμησε το επιχειρηματικό δαιμόνιο και την αγάπη για τη μόδα.
Συνδυασμός που την οδήγησε πριν από τέσσερα χρόνια στη δημιουργία του δικού της brand με πολυτελείς τσάντες, που έχουν επιρροές από το ελληνικό στοιχείο, αγαπούν τη διαχρονική κομψότητα και είναι φτιαγμένες από βιώσιμα υλικά.

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έγιναν τα αγαπημένα αξεσουάρ jet setters και διασημοτήτων, όπως η Ρίτα Ορα και η Τζέσικα Αλμπα, αλλά και γαλαζοαίματων, όπως η βασίλισσα Μάξιμα της Ολλανδίας, που έχει στη συλλογή της τις περισσότερες τσάντες της Μαρίνας Ραφαήλ.

Οι χειροποίητες τσάντες Marina Raphael ταξιδεύουν σήμερα σε όλο τον κόσμο, έχοντας αποκτήσει πρόσβαση και αναπτύξει συνεργασίες με καταξιωμένα ονόματα στον χώρο της λιανικής σε Ελλάδα και εξωτερικό, έχουν εμφανιστεί σε διάσημες τηλεοπτικές σειρές.

Η μάρκα βρίσκεται σε καλό δρόμο και ευελπιστεί να διπλασιάσει τις πωλήσεις φέτος, στα 2,6 εκατομμύρια δολάρια.

Αδιαπραγμάτευτη αξία για τη Μαρίνα και το brand της είναι τόσο η ποιότητα όσο και η βιωσιμότητα των προϊόντων της. Πώς το καταφέρνει αυτό; Η απάντηση έρχεται μέσα από την επιστράτευση της τεχνογνωσίας Ιταλών κατασκευαστών και μικροτεχνιτών, θέτοντας έτσι υψηλά στάνταρ ποιότητας για τις τσάντες του brand.

Ακόμα, ως προς τον στόχο για ένα πιο πράσινο μέλλον, η εταιρεία συνεργάζεται με τη σύμβουλο βιωσιμότητας και creative director Doina Ciobanu, για τη δημιουργία μίας αβανγκάρντ τσάντας, κατασκευασμένης από οικολογικό βαμβάκι και μια πρωτότυπη σύνθεση vegan δέρματος που προκύπτει από τη βιομηχανική επεξεργασία του φλοιού των μήλων. Εξάλλου, όλες οι συσκευασίες της εταιρείας προέρχονται από βιώσιμες πηγές, ενώ μέρος των εσόδων από την τσάντα Doina προσφέρονται προς την αποκατάσταση των δασικών εκτάσεων στην περιοχή Mαλάουι μέσω της φιλανθρωπικής οργάνωσης Wells for Zoë.

Η Marina Raphael, όμως, δίνει εξίσου μεγάλη σημασία και στην κοινωνική προσφορά. Στα 4 χρόνια λειτουργίας της, η εταιρεία έχει δωρίσει πάνω από 100.000 ευρώ σε φιλανθρωπικές και φιλοζωικές οργανώσεις όπως το Ίδρυμα Ελπίδα, το Μάνα, το Black Jaguar White Tiger Foundation και το Volcanoes National Park στη Ρουάντα.

Αυτή η οικονομική επιτυχία έφερε την 23χρονη επιχειρηματία στη λίστα του «Forbes 30 under 30» της Ευρώπης, καθώς η ίδια εκπροσώπησε τη χώρα μας στην κατηγορία «Τέχνη & Πολιτισμός». «Νιώθω τεράστια τιμή και περηφάνια για την τόσο σπουδαία αναγνώριση που έλαβα για τη δουλειά τη δική μου και της ομάδας μου τα τελευταία περίπου 4 χρόνια. Οταν ίδρυσα την εταιρεία Marina Raphael, το 2018, είχα όνειρα και φιλοδοξίες αλλά ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα μπω στη λίστα του “Forbes 30 under 30” για την Ευρώπη μόλις στα 23 μου χρόνια. Σίγουρα αυτό το ταξίδι μάς επεφύλασσε προκλήσεις και εκπλήξεις, αλλά πιστεύω πως αυτή η διάκριση είναι η ανταμοιβή όλων των κόπων μας. Αισθάνομαι μεγάλη ευγνωμοσύνη για όλα τα ταλαντούχα μέλη της ομάδας μου που βρίσκονται στο πλευρό μου από το ξεκίνημά μου και χάρη στην αφοσίωση και την υπεράνθρωπη προσπάθειά τους έχουμε φτάσει ως εδώ», αναφέρει η ίδια.