Μεντβέντεφ: Η Δύση οδηγεί τα πράγματα σε έναν νέο παγκόσμιο πόλεμο

Παγκόσμιο συναγερμό προκάλεσε το πυραυλικό πλήγμα σε έδαφος της Πολωνίας, πιθανόν από πύραυλο που εκτοξεύτηκε από την Ουκρανία, το οποίο κατά τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ -τον πρώην πρόεδρο της Ρωσίας και στενό συνεργάτη του Βλαντιμίρ Πούτιν- σημαίνει ότι η Δύση οδεύει προς έναν νέο παγκόσμιο πόλεμο.

Αυτή τη φορά, ο Μεντβέντεφ δεν εκτοξεύει απειλές για πυρηνικό χτύπημα της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά κατηγορεί τη τη Δύση ότι εκεί οδηγεί τα πράγματα.

«Το περιστατικό με το καταγγελλόμενο από την Ουκρανία “πυραυλικό πλήγμα” σε πολωνικό αγρόκτημα αποδεικνύει μόνο ένα πράγμα: διεξάγοντας υβριδικό πόλεμο κατά της Ρωσίας, η Δύση πλησιάζει εγγύτερα σε Παγκόσμιο Πόλεμο» έγραψε στο Twitter ο Μεντβέντεφ.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Πολωνίας, που είναι χώρα-μέλος του NATO, δήλωσε νωρίτερα ότι η χώρα του δεν έχει «αδιάσειστα στοιχεία» που να δείχνουν ποιος εκτόξευσε τον πύραυλο, ο οποίος έπληξε αγροτική εγκατάσταση σε απόσταση περίπου 6 χιλιομέτρων από τα ουκρανικά σύνορα, προκαλώντας τον θάνατο δύο ανθρώπων.

Συνεδριάζει το ΝΑΤΟ
Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για «αδέσποτους» ρωσικούς πυραύλους που έπεσαν στο έδαφος της Πολωνίας. Τα σενάρια είναι πολλά, ωστόσο οι ηγέτες της Δύσης εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στη χώρα του ΝΑΤΟ.

Ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης είναι ότι ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ θα προεδρεύσει σήμερα σε έκτακτη συνεδρίαση των μονίμων αντιπροσώπων των κρατών-μελών, με θέμα τις φονικές εκρήξεις στην Πολωνία.