Μνημόνιο συνεργασίας εργαζομένων Alpha Bank και Unicredit

Μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη την Τρίτη 12/12 στη Ρώμη μεταξύ του Συλλόγου Προσωπικού Alpha Bank και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συνδικάτων της UNICREDIT και της FIRST-Cisl (Ομοσπονδίας Ιταλικών συνδικάτων).

Το μνημόνιο υπέγραψαν ο Πρόεδρος Συλλόγου Προσωπικού Alpha Bank, Τάσος Γκιάτης και ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και από την Ιταλική πλευρά ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Εργασιών της UNICREDIT GROUP, Luciano Malvolti, παρουσία του Νομικού Συμβούλου, Γιάννη Καρούζου.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου Προσωπικού Alpha Bank, το μνημόνιο συνεργασίας έρχεται αμέσως μετά την ανακοίνωση της ιστορικής συμφωνίας της Alpha Bank με την UNICREDIT, που σύμφωνα με τον CEO της Alpha Bank Βασίλη Ψάλτη «δίνει προοπτική υψηλής ανάπτυξης και ανοίγει παράθυρο στο μέλλον».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Συλλόγου Προσωπικού Alpha Bank:

Συνάδελφοι,

Μία νέα σελίδα στην ιστορία του Συλλόγου Προσωπικού Alpha Bank άνοιξε σήμερα με την υπογραφή στη Ρώμη μνημονίου συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνδικάτων της UNICREDIT και την FIRST-Cisl (Ομοσπονδία Ιταλικών συνδικάτων).

Είχαμε τονίσει σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας ότι ο Σύλλογός μας συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγάλων Ευρωπαϊκών συνδικαλιστικών Οργανώσεων.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της ιστορικής συμφωνίας της Alpha Bank με μία από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές Τράπεζες την UNICREDIT (mega deal), που σύμφωνα με τον CEO του ομίλου μας κ. Βασίλη Ψάλτη, δίνει προοπτική υψηλής ανάπτυξης και ανοίγει παράθυρο στο μέλλον, ο Σύλλογός μας μετά από πρόσκληση πραγματοποίησε επίσημη συνάντηση στη Ρώμη με την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συνδικάτων της UNICREDIT και των ηγετών της First-Cisl (Ομοσπονδία Τραπεζών, Ασφαλιστικών Εταιριών και Servicers).

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της FIRST-CISL (Federazione Italiana) οι δύο πλευρές προχώρησαν στην εξακρίβωση των πλεονεκτημάτων της συνεργασίας Alpha Bank-UNICREDIT.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι αυτή η συνεργασία των δύο Τραπεζών είναι υψηλών προσδοκιών τόσο για τις Τράπεζες μας όσο και για τους Εργαζόμενους των δύο ομίλων.

Μετά από αναλυτική παρουσίαση για τη δράση των δύο σωματείων και των θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο τα δύο μέρη συμφώνησαν και υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για παράλληλη ενημέρωση και κοινών δράσεων για θέματα που σχετίζονται με τις οργανωτικές αλλαγές στις Τράπεζες μας, τις νέες τεχνολογίες και τις συνολικές αλλαγές στο Τραπεζικό σύστημα.

Το μνημόνιο συνεργασίας από πλευράς μας υπέγραψαν ο Πρόεδρος και ο Αν. Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου μας, Τάσος Γκιάτης και Παναγιώτης Ηλιόπουλος και από την Ιταλική πλευρά ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Εργασιών της UNICREDIT GROUP, Luciano Malvolti παρουσία του Νομικού Συμβούλου  Γιάννη Καρούζου.

Τέλος συμφωνήθηκε η επόμενη συνάντηση να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα με συμμετοχή και παρουσία εκπροσώπων μας.