Ναυάγιο στη Λέσβο: Βίντεο από τη διάσωση του Αιγύπτιου ναυτικού

Ένα βίντεο από τη στιγμή της διάσωσης του Αιγύπτιου ναυτικού, που εντοπίστηκε σώος πάνω σε βαρέλι μετά το ναυάγιο ανοιχτά της Λέσβου, έδωσε στη δημοσιότητα το ΓΕΕΘΑ.

Στο βίντεο φαίνεται ο σοκαρισμένος άνδρας καθώς ανεβαίνει στο ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, μέσα σε δίχτυ.

Ο ναυαγός είναι σε γενική καλή κατάσταση, σύμφωνα πάντοτε με τους θεράποντες ιατρούς και η υγεία του δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

Το πλοίο «Raptor», σημαίας Κομόρες, που μετέφερε αλάτι, ξεκίνησε από το λιμάνι της Δεκέλειας με προορισμό την Κωνσταντινούπολη. Είχε 14 άτομα πλήρωμα. Στις 7:00 το πρωί εμφάνισε μηχανική βλάβη και εξέπεμψε SOS ενώ στις 08:20 βυθίστηκε 4,5 ναυτικά μίλια Νοτιοδυτικά της Λέσβου την ώρα που στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι.

Ναυάγιο της Λέσβου: Βίντεο από τη διάσωση του Αιγύπτιου ναυτικού

Μετά από ώρες αναζητήσεων εντοπίστηκε σώος ο Αιγύπτιος ναυτικός πάνω σε ένα βαρέλι. Ακόμη βρέθηκε η σορός ενός ναυαγού, ενώ οι υπόλοιποι 12 ναυτικοί αγνοούνται.

Στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συμμετείχαν από νωρίς επτά παραπλέοντα πλοία δεσμευμένα από τον θάλαμο επιχειρήσεων, δύο ελικόπτερα, ένα της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού.