Ν. Ανδρουλάκης: «Η κυβέρνηση χαϊδεύει τις τράπεζες και επιδοτεί τα υπερκέρδη των παραγωγών ενέργειας»

Την αγορά της Καλλιθέας επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης. Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου του κόμματος, οι καταναλωτές ανέφεραν στον κ. Ανδρουλάκη ότι είναι αντιμέτωποι με τις ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά και τη ραγδαία μείωση της αγοραστικής δύναμής τους, ενώ οι καταστηματάρχες επεσήμαναν το υψηλό λειτουργικό κόστος.

Μετά το πέρας της περιοδείας του στην αγορά της Καλλιθέας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής δήλωσε: «Η ακρίβεια έχει κάνει την αγοραστική δύναμη του Έλληνα να καταρρεύσει. Και αντί να έχουμε πολιτικές επιλογές με μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, με πλαφόν στη λιανική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και με μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για τις περιοχές της χώρας που περνούν ήδη έναν βαρύ χειμώνα, η κυβέρνηση συνεχίζει να χαϊδεύει τις τράπεζες και, βέβαια, να επιδοτεί τα υπερκέρδη των μεγάλων παραγωγών ενέργειας».

«Αυτές οι πολιτικές επιλογές είναι επιλογές για τους λίγους εις βάρος των πολλών. Και πρέπει γρήγορα η κυβέρνηση αυτή να αλλάξει στρατηγική. Και όσο γίνεται εμείς, με τον λόγο της αλήθειας και του ρεαλισμού, να δείξουμε στον ελληνικό λαό ότι υπάρχει ένας άλλος δρόμος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Ένας δρόμος μακριά από τον λαϊκισμό, αλλά μακριά και από τον ελιτισμό που καταδικάζει σήμερα τη μεσαία τάξη και τους πιο ευάλωτους Έλληνες» κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.