Ν. Ανδρουλάκης: «Στόχος μας να κερδίσουμε τη ΝΔ, όχι να περάσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, κανένας πανηγυρισμός»

«Οι δημοσκοπήσεις μάς χαροποιούν, αλλά έχουμε δουλειά μπροστά μας και απαιτείται ενασχόληση με τα προβλήματα των πολιτών. Χρειάζεται πολύς αγώνας. Δεν πανηγυρίζω, αλλά χαίρομαι γιατί ξέρω ότι ο μεγάλος στόχος είναι η ΝΔ να έχει αξιωματική αντιπολίτευση ένα κόμμα που μπορεί να τη νικήσει, ένα κόμμα σύγχρονο, με ανανέωση και νέα πρόσωπα και με επιτυχημένο λόγο» ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας σήμερα Παρασκευή στον ΑΝΤ1, κληθείς να σχολιάσει τη δημοσκόπηση που φέρνει στη δεύτερη θέση το ΠΑΣΟΚ, μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Λένε ότι “έπεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν ανέβηκε το ΠΑΣΟΚ”. Δεν ισχύει. Το ΠΑΣΟΚ έχει ανέβει 4,2 μονάδες σε πέντε μήνες. Το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει, αλλά θέλει δουλειά, δεν θέλει πανηγυρισμούς, θέλει ενασχόληση με τα προβλήματα των πολιτών» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επεσήμανε: «Δεν θέλω πανηγυρισμούς από κανένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Ο στόχος μας δεν είναι να περάσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στις επόμενες βουλευτικές εκλογές το ΠΑΣΟΚ να είναι η νικηφόρα δύναμη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία… Το 41% του Μητσοτάκη οφείλεται και στην έλλειψη εμπιστοσύνης στην αξιωματική αντιπολίτευση. Οι αντίπαλοι είχαν ξεγραμμένη την παράταξή μας, αλλά βήμα – βήμα επανερχόμαστε».

Σχετικά με τις εξελίξεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς, αλλά και ευρύτερα για το πολιτικό σκηνικό της χώρας, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι στη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ του είπε ότι πρέπει να υπάρχει κοινό μέτωπο απέναντι στην κυβέρνηση και πρόσθεσε: «Ο κ. Κασσελάκης ζήτησε να με δει, έκανε επίσημο αίτημα. Ο κ. Μητσοτάκης με κάλεσε μέσω δημοσιογράφων. Αν με καλέσει ο κ. Μητσοτάκης για ένα συγκεκριμένο θέμα, θα τον συναντήσω, όπως θα συναντήσω κάθε πολιτικό αρχηγό».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο πολιτικών συνεργασιών, ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι δεν πρέπει να προεξοφλείται τίποτα και συνέχισε: «Τον Χάρη Δούκα, μετά τον πρώτο γύρο των εκλογών όλοι τον είχαν ξεγραμμένο, όμως έγινε τελικά δήμαρχος Αθηναίων γιατί τον επέλεξαν οι πολίτες. Εγώ τι λέω στον ελληνικό λαό; “Ό,τι κι αν ψηφίσατε στις εκλογές, εμείς έχουμε ένα πρόγραμμα για να βελτιώσουμε τη ζωή σας”. Εμείς κάνουμε συμμαχίες, αλλά κοινωνικές συμμαχίες».

Σχετικά με τις αποδοκιμασίες την ώρα που κατέθετε στεφάνι στο Πολυτεχνείο, ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι κάθε χρόνο από φοιτητής πηγαίνει στο Πολυτεχνείο και σημείωσε: «Δεν θα μου απαγορεύσει κανείς, πόσο μάλλον 4-5 άτομα με τραμπουκική συμπεριφορά, να τιμήσω τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου».

«Ο Μητσοτάκης για να συγκαλύψει τον Καραμανλή για Τέμπτη υιοθετεί την πρόταση του ΚΚΕ»

Σχετικά με το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, χαρακτήρισε «ντροπή» τις διεργασίες στην Βουλή για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής βάσει της πρότασης του ΚΚΕ, τονίζοντας: «Εμείς λέμε να κληθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι, με βάση το πόρισμα του Ευρωπαίου Εισαγγελέα που αφορά την τηλεδιοίκηση, γιατί αλλιώς, με την εξεταστική επιτροπή από το 1997 που ζήτησε το ΚΚΕ, θα πετούν την μπάλα στην κερκίδα ο υπουργός, ο κ. Καραμανλής, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

«Εγώ δεν κάνω παζάρια ούτε ανταλλάσσω ψήφους. Εξεταστική επιτροπή για το έγκλημα του 2023, που λέει “δεν κάνω προανακριτική επιτροπή, αλλά θέλω να δω τι έχει γίνει από το 1997” εγώ δεν κάνω, είναι κοροϊδία. Γιατί λέει από το 1997 το ΚΚΕ; Γιατί από τότε ξεκίνησαν οι ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις και οι Οδηγίες. Από το 2014 έως σήμερα έγιναν 7 παρατάσεις για την τηλεδοίκηση. Η ΝΔ ενισχύει την ιδεοληψία του ΚΚΕ κατά της Ευρώπης, υιοθετώντας την πρόταση για εξεταστική επιτροπή για την περίοδο από το 1997 και μετά», επεσήμανε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Στρέφοντας τα βέλη του κατά της κυβέρνησης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να συγκαλύψει τον κ. Καραμανλή, υιοθετεί την πρόταση του ΚΚΕ ότι φταίει η πολιτική της Ευρώπης για τον σιδηρόδρομο, ενώ η Ε.Ε. μάς έχει πληρώσει την τηλεδιοίκηση και έκανε την Οδηγία για να υπάρχει η τηλεδιοίκηση για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων… Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει πάγια στρατηγική συγκάλυψης, το ίδιο έκανε και με τις υποκλοπές».