Ν. Ανδρουλάκης: «Το παραλήρημα Ερντογάν δεν έχει τέλος, απαράδεκτες οι δηλώσεις του»

«Το παραλήρημα Ερντογάν δεν έχει τέλος. Κάθε μέρα αποδεικνύει ότι είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα για να μη χάσει την εξουσία. Οι τελευταίες απαράδεκτες δηλώσεις για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών και οι απειλές για την εθνική κυριαρχία μας είναι πέρα από κάθε σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου» σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Νίκος Ανδρουλάκης, αναφερόμενος στις συνεχείς προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και των αξιωματούχων της κυβέρνησής του.

Όπως επεσήμανε ο κ. Ανδρουλάκης, ο Τούρκος πρόεδρος «μιλά για ανθρώπινα δικαιώματα, όταν βαφτίζει “εχθρό του κράτους” και “τρομοκράτη” όποιον διαφωνεί μαζί του, φυλακίζοντας ακόμα και δημοσιογράφους ή βουλευτές της αντιπολίτευσης, και προσπαθεί τώρα να θέσει εκτός νόμου το φιλοκουρδικό κόμμα HDP».

Για όσα υποστηρίζει διαρκώς ο κ. Ερντογάν σχετικά με την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. κάλεσε του εταίρους και συμμάχουν να σταματήσουν να υπνοβατούν μπροστά σε αυτήν την αναθεωρητική στρατηγική και σημείωσε: «Αναφέρεται σε συμμάχους όταν ευθέως εκβιάζει τη Φινλανδία και τη Σουηδία με την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ».

Όπως είπε ο κ. Ανδρουλάκης, κάτω από αυτές τις συνθήκες, η μόνη καθαρή απάντηση πρέπει να είναι το εμπάργκο όπλων. «Θα το πω για πολλοστή φορά, όσοι συνεχίζουν να εξοπλίζουν τον Ερντογάν υπονομεύουν ευθέως την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου» κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ.