Ν. Χαρδαλιάς για κύκλωμα εκβιαστών: «Μηδενική ανοχή, θα τσακίσω όποιον παίζει με την αξιοπρέπεια της Περιφέρειας»

Mηδενική ανοχή θα δείξει σε φαινόμενα διαφθοράς ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, όπως δήλωσε με αφορμή τη φερόμενη εμπλοκή 12 υπαλλήλων των υπηρεσιών υγειονομικού ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής στο κύκλωμα εκβιαστών που δρούσε στην Αθήνα.

«Δεν πρόκειται να ανεχθώ από καμία υπηρεσία και από κανέναν τέτοιου είδους συμπεριφορές» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς και πρόσθεσε: «Πρέπει να τιμάμε και το τελευταίο ευρώ των Ελλήνων πολιτών… Δεν είναι δυνατόν κάποιοι -ελάχιστοι, είναι η αλήθεια- υπάλληλοι να αμαυρώνουν την τεράστια προσπάθεια που κάνουν οι λειτουργοί του δημοσίου. Θα ”τσακίσω” όποιον νομίζει ότι μπορεί να παίξει με την αξιοπρέπεια της Περιφέρειας και όλων ημών που καθημερινά αγωνιζόμαστε για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας, για την επόμενη ημέρα, για την Αττική, για τις γειτονιές μας, για όλο το Λεκανοπέδιο».

Η δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής

«Οι συλληφθέντες απολογούνται σήμερα ενώπιον της δικαιοσύνης και θα απολογούνται για πολλά χρόνια. Καμία ανοχή. Μηδενική ανοχή απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα. Από την πρώτη στιγμή, ως νέα περιφερειακή Αρχή -και νομίζω ότι με αυτή τη δήλωση εκφράζω όλα τα μέλη του περιφερειακού μας συμβουλίου- δείξαμε ποιες είναι οι προτεραιότητές μας. Δεν πρόκειται να ανεχθώ από καμία υπηρεσία και από κανέναν τέτοιου είδους συμπεριφορές. Ήταν κάτι που το παρακολουθούσαμε στενά και, μάλιστα, ειδικά στον Κεντρικό Τομέα. Όταν τον Απρίλιο ξεκίνησε η διαδικασία της επιχείρησης ήμασταν, από την αρχή, σε αγαστή συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Και θα ήθελα να συγχαρώ, για άλλη μία φορά, τόσο το υπουργείο όσο και τον υπουργό, γιατί ο ίδιος προσωπικά προΐσταται σε τέτοιους είδους διαδικασίες, δίνοντας τις απαραίτητες κατευθύνσεις. Θέλω να είμαι σαφής. Πρέπει να τιμάμε και το τελευταίο ευρώ που συνεισφέρει ο Έλληνας πολίτης και δεν είναι δυνατόν κάποιοι -ελάχιστοι, είναι η αλήθεια- υπάλληλοι να αμαυρώνουν την τεράστια προσπάθεια που κάνουν οι λειτουργοί του Δημοσίου. Είμαι πολύ περήφανος για τις υπηρεσίες μας, αλλά θα “τσακίσω” όποιον νομίζει ότι μπορεί να παίξει με την αξιοπρέπεια της Περιφέρειας και όλων ημών που καθημερινά αγωνιζόμαστε για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας, για την επόμενη ημέρα, για την Αττική, για τις γειτονιές μας, για όλο το Λεκανοπέδιο».