Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης – Σάββατο πρωί συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο

Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ορκίστηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο Προεδρικό Μέγαρο οι υπουργοί και υφυπουργοί της νέας κυβέρνησης.

Το κυβερνητικό σχήμα αποτελείται από 60 υπουργούς και υφυπουργούς, με αλλαγές στις θέσεις πέντε υπουργών και 10 υφυπουργών, ενώ καταργείται η θέση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών.

Η ορκωμοσία των μελών της νέας κυβέρνησης – Αύριο η συνεδρίαση του νέου υπουργικού-1

Η ορκωμοσία των μελών της νέας κυβέρνησης – Αύριο η συνεδρίαση του νέου υπουργικού-2

Ειδικότερα, στο υπουργείο Ανάπτυξης ο Κώστας Σκρέκας αντικαθίσταται από τον Τάκη Θεοδωρικάκο. Δεύτερη αλλαγή καταγράφεται στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, απ’ όπου ο Λευτέρης Αυγενάκης αποχωρεί, με τον Κώστα Τσιάρα και τον Χρήστο Κέλλα να αναλαμβάνουν χαρτοφυλάκια υπουργού και υφυπουργού αντίστοιχα. Τόσο ο κ. Σκρέκας όσο και ο κ. Αυγενάκης μένουν εκτός κυβέρνησης. Εκτός κυβερνητικού σχήματος μένουν επίσης η έως σήμερα υπ. Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία αντικαθίσταται από τη Νίκη Κεραμέως, και ο Δημήτρης Καιρίδης, τη θέση του οποίου στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής αναλαμβάνει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Η ορκωμοσία των μελών της νέας κυβέρνησης – Αύριο η συνεδρίαση του νέου υπουργικού-3

Στο ΥΠΕΣ, στη θέση της Νίκης Κεραμέως τοποθετήθηκε ο Θεόδωρος Λιβάνιος, με υφυπουργό τον Βασίλη Σπανάκη. Ο τελευταίος ήταν έως σήμερα υφυπουργός Εργασίας, θέση την οποία αναλαμβάνει ο Κώστας Καραγκούνης. Ο Κώστας Γκιουλέκας αναλαμβάνει υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης. Κεντρική θέση στο Μέγαρο Μαξίμου ως υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αναλαμβάνει ο Γιώργος Μυλωνάκης.

Η ορκωμοσία των μελών της νέας κυβέρνησης – Αύριο η συνεδρίαση του νέου υπουργικού-4

Η ορκωμοσία των μελών της νέας κυβέρνησης – Αύριο η συνεδρίαση του νέου υπουργικού-5

Η ορκωμοσία των μελών της νέας κυβέρνησης – Αύριο η συνεδρίαση του νέου υπουργικού-6

Αύριο Σάββατο στις 10:00 θα συνεδριάσει υπό τον πρωθυπουργό το υπουργικό συμβούλιο υπό τη νέα σύνθεση, με τα θέματα ημερήσιας διάταξης που ήδη έχουν ανακοινωθεί.