Ουκρανία: Οκτώ νεκροί και 56 τραυματίες από ρωσικές επιθέσεις – Πύραυλος έπεσε σε γεμάτο εστιατόριο

Τουλάχιστον οκτώ νεκροί και 56 τραυματίες είναι ο απολογισμός από νέο ρωσικό βομβαρδισμό στην πόλη Κραματόρσκ της ανατολικής Ουκρανίας. Πύραυλος έπληξε χωριό στις παρυφές του Κραματόρσκ, προκαλώντας τον τραυματισμό πέντε ανθρώπων, αλλά τα περισσότερα θύματα ήταν σε εστιατόριο της πόλης, όπου τουλάχιστον τρία παιδιά περιλαμβάνονται στους νεκρούς.

«Διασώστες εργάζονται μέσα στα συντρίμμια του κατεστραμμένου κτιρίου και αναζητούν ανθρώπους που είναι πιθανόν ακόμη κάτω απ’ αυτά» ανέφεραν αξιωματούχοι των υπηρεσιών άμεσης δράσης μέσω της εφαρμογής μηνυμάτων Telegram.

Ο περιφερειακός κυβερνήτης του Ντονέτσκ Πάβλο Κιριλένκο δήλωσε μιλώντας στην ουκρανική τηλεόραση πως άνθρωποι φαίνονται κάτω από τα συντρίμμια.

Στο νυχτερινό βιντεοσκοπημένο διάγγελμά του, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι οι επιθέσεις δείχνουν ότι στη Ρωσία «αξίζει μόνο ένα πράγμα ως συνέπεια αυτού που έκανε – ήττα και δικαστήριο».

Ρωσικός πύραυλος έπληξε επίσης συγκρότημα κτιρίων στο Κρεμεντσούκ, περίπου 375 χιλιόμετρα πιο δυτικά, στην κεντρική Ουκρανία, ακριβώς έναν χρόνο μετά την επίθεση εκεί σε εμπορικό κέντρο που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 20 ανθρώπων. Δεν αναφέρθηκαν θύματα από την τελευταία επίθεση.