Παρίσι: Περιορίζεται ο νυχτερινός φωτισμός δημοτικών κτιρίων και μνημείων, μειώνεται η θέρμανση

Το δημαρχείο του Παρισιού, ο Πύργος Σεν-Ζακ, τα δημοτικά μουσεία και τα δημαρχεία των διαμερισμάτων της πρωτεύουσας δεν θα φωτίζονται πλέον τη νύχτα από τις 10, αρχής γενομένης από τις 23 Σεπτεμβρίου εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης, όπως ανακοίνωσε σήμερα η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό, η οποία αναμένεται να ζητήσει από το γαλλικό κράτος και από τους ιδιώτες να λάβουν μέτρα προς την ίδια κατεύθυνηση για τα εθνικά και τα ιδιωτικά μνημεία.

Ο νυχτερινός φωτισμός θα συνεχιστεί στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας για λόγους ασφαλείας.

Μεταξύ των επιβλητικότερων μνημείων του Παρισιού, το δημαρχείο (Hôtel de Ville) ήταν έως τώρα φωτισμένο μέχρι τη 1 μετά τα μεσάνυχτα, όπως και ο Πύργος του Άιφελ, που θα σβήνει με την αναχώρηση του τελευταίου επισκέπτη στις 23.45, επιβεβαίωσε η Αν Ινταλγκό.

Οσο για τις γέφυρες της πρωτεύουσας, μπορεί να αποφασιστεί το τέλος του διακοσμητικού φωτισμού, εφόσον αυτό είναι σύμφωνο με τις απαιτήσεις ασφαλείας της ναυσιπλοΐας στο ποτάμι, διευκρίνισε ο αντιδήμαρχος Οικολογικής Μετάβασης Νταν Λερτ.

Η θερμοκρασία στα δημοτικά κτίρια θα χαμηλώσει κατά έναν βαθμό την ημέρα, από τους 19° στους 18° Κελσίου, εκτός των γηροκομείων και των βρεφονηπιακών σταθμών και στους 12° Κελσίου το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα, ανακοίνωσε επίσης η Αλ Ινταλγκό.

Ο δήμος του Παρισιού θα μεταθέσει επίσης την έναρξη λειτουργίας της θέρμανσης πλησιάζοντας περισσότερο στον χειμώνα και σε καθημερινή βάση η θέρμανση θα αρχίζει να λειτουργεί 30 λεπτά αργότερα.

Η θερμοκρασία των κολυμβητηρίων θα μειωθεί κατά έναν βαθμό, τόσο εντός του νερού όσο στους υπόλοιπους χώρους. Σήμερα, είναι ρυθμισμένη στους 26 βαθμούς στο νερό και 27 στην ατμόσφαιρα.

Στόχος του σχεδίου περικοπών είναι η μείωση κατά ακόμη 10% της ενεργειακής κατανάλωσης της πόλης, που αντιστοιχεί την ενεργειακή κατανάλωση 226 σχολείων, διευκρινίζει η δήμαρχος του Παρισιού.