Πατέλης στο Bloomberg: Καμιά παρέκκλιση των δημοσιονομικών στόχων από τις φυσικές καταστροφές

Τη δέσμευση ότι  η Ελλάδα θα παραμείνει προσηλωμένη στη διατήρηση των δημοσιονομικών της στόχων μετά τις φυσικές καταστροφές ούτως ώστε να μην εκτροχιασθεί ο προϋπολογισμός, εξέφρασε σε συνέντευξή του στη τηλεόραση του Bloomberg ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Μάλιστα, ο Αλέξης Πατέλης προανήγγειλε ότι έρχονται πολλές μεταρρυθμίσεις.

«Οι φυσικές καταστροφές δεν θα επηρεάσουν τη δημοσιονομική μας πειθαρχία. Η ψηφιακή μεταρρύθμιση που βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως και η εφαρμογή της πράσινης ατζέντας, ενώ ο πρωθυπουργός θα μιλήσει τις επόμενες μέρες στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης για περισσότερες προσπάθειες για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης», σημείωσε ο κ. Πατέλης.

Όπως υπογράμμισε, στη δεκαετία που διανύουμε ο στόχος είναι να υπάρξει σύγκλιση της Ελλάδας με την Ευρώπη, μετά από μια δεκαετία (την προηγούμενη) κατά την οποία προσπαθούσε η χώρα να παραμείνει στο ευρώ.

Αναφορικά με τις καταστροφές, εμφανίσθηκε αισιόδοξος ότι η Ευρώπη θα προσφέρει χείρα βοηθείας στην Ελλάδα προκειμένου να αντιμετωπίσει τις καταστροφικές συνέπειες.

Ο Αλέξης Πατέλης ανέφερε ότι έχει καταρτιστεί ένα εθνικό σχέδιο για τους πληγέντες και ήδη έχει ανοίξει η πλατφόρμα για τις αποζημιώσεις. Παράλληλα όπως είπε, ο Έλληνας πρωθυπουργός προτίθεται να ανοίξει μια συζήτηση προκειμένου να υπάρχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο προσαρμογής στην κλιματική κρίση σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Κλείνοντας, επισήμανε ότι ο τουρισμός συνεχίζει να καταγράφει ρεκόρ τη φετινή χρονιά.