Π. Μαρινάκης: «Στην Ελλάδα του 2023 δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει κανένας πίσω»

«Ολοκληρώθηκε το Σάββατο η συζήτηση στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης και την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. Η κυβέρνηση έλαβε την εμπιστοσύνη της Βουλής με 158 ψήφους», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Στη συνέχεια επεσήμανε ότι με την ομιλία του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της κυβέρνησης γι’ αυτή την τετραετία επισημαίνοντας: «Οι εκλογές έδειξαν πως η Ελλάδα έχει περάσει στην εποχή των μεγάλων αλλαγών και η εντολή που έχει πάρει η πλειοψηφία είναι να προχωρήσει γρήγορα σε αυτές. Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε με ενότητα, αποφασιστικότητα και θάρρος προωθώντας το σύνολο των μεταρρυθμίσεων που έχουν ανάγκη οι πολίτες».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε αναλυτικά στους δέκα στόχους που έθεσε ο πρωθυπουργός γι’ αυτή την τετραετία:

1. Ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας

2. Παραγωγή πρωτογενών πλεονασμάτων

3. Υποχώρηση της ανεργίας στο 8% μέσα στην τετραετία και αύξηση των εξαγωγών στο 60%

4. Συνεχής αύξηση των μισθών για όλους και υποχώρηση των κοινωνικών ανισοτήτων

5. Παρεμβάσεις στον τομέα της υγείας με προσλήψεις 10.000 υγειονομικών μέσα στην τετραετία, στήριξη του ΕΚΑΒ, μείωση του χρόνου αναμονής στα τμήματα επειγόντων περιστατικών, ανακαίνιση και εκσυγχρονισμός 80 νοσοκομείων και 156 κέντρων υγείας, επέκταση του προσωπικού γιατρού και πολλά ακόμα

6. Παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ

7. Συνέχιση του ψηφιακού κράτους με στόχο να ψηφιοποιηθεί τουλάχιστον το 90% των υπηρεσιών και να ενταχθούν στο gov.gr

8. Παιδεία με προτεραιότητα στα σχολεία και την προσχολική αγωγή και έμφαση στα δημόσια πανεπιστήμια αλλά και την επαγγελματική εκπαίδευση

9. Ζητήματα που αφορούν τα ζητήματα Δικαιοσύνης και την επιτάχυνσή της και

10. Υλοποίηση μιας στιβαρής, εθνικά υπεύθυνης εξωτερικής πολιτικής με συνέχιση των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι στην Ελλάδα του 2023 δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει κανένας πίσω, υπογραμμίζοντας πως οι πολιτικές της κυβέρνησης έχουν στόχο να οδηγήσουν σε μια ισχυρή χώρα, με μια αναπτυγμένη οικονομία, με καλύτερους μισθούς, περισσότερες θέσεις εργασίας, που θα στηρίζει τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας στα δύσκολα, θα αυξάνει άμεσα ή έμμεσα το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών και θα εξασφαλίζει ένα καλύτερο μέλλον για τη νέα γενιά, θα δίνει ευκαιρίες και θα ανοίγει νέους ορίζοντες στα παιδιά μας.

«Τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν, κατά τη διάρκεια της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων, αφορούν όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες: τους νέους, τους μαθητές και τους φοιτητές, τους δημοσίους υπαλλήλους, τους αγρότες, τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους συνταξιούχους, τους Έλληνες του εξωτερικού» είπε ακόμη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.