Ραφήνα: Φίλοι και συμμαθητές οι δράστες της δολοφονίας του 42χρονου – Πώς συνελήφθησαν

Βίντεο από κάμερες ασφαλείας που κατέγραφαν δρόμους γύρω από μπαρ στη Ραφήνα, όπου ο 42χρονος  ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου, άνοιξε το δρόμο των ερευνών για να φτάσουν οι αστυνομικές αρχές στη μέχρι τώρα σύλληψη των δύο εκ των πέντε εμπλεκομένων.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, δύο άτομα έχουν συλληφθεί, και πρόκειται για δύο 24χρονους με αλβανική καταγωγή, ενώ ο ένας εξ’ αυτών έχει πάρει την ελληνική υπηκοότητα.

Ο ένας είναι κηπουρός και ο άλλος υπάλληλος συνεργείου. Οι δύο συλληφθέντες διαμένουν στην περιοχή κι ήταν φίλοι και συμμαθητές. Αναζητούνται ακόμη τρία άτομα, ενώ είχε δοθεί σήμα από τις αστυνομικές αρχές σε όλους τους συνοριακούς σταθμούς για να διασφαλιστεί ότι δεν θα φύγουν εκτός συνόρων.

Οι δύο 24χρονοι που κατηγορούνται για τον θάνατό του ομολόγησαν την πράξη τους και υποστήριξαν πως όλα συνέβησαν έπειτα από μια λογομαχία στις τουαλέτες του καταστήματος. Ειδικότερα, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, ο 42χρονος φέρεται να έσπρωξε ένα από τα μέλη της παρέας στις τουαλέτες του καταστήματος με αποτέλεσμα να λογοφέρουν.

Έπειτα από αυτό, οι δύο καθ’ ομολογίαν δράστες βγήκαν έξω από το κατάστημα, τον περίμεναν και του επιτέθηκαν με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

«Ήταν η κακιά στιγμή. Δεν θέλαμε να τον σκοτώσουμε» φέρονται να ισχυρίστηκαν οι δύο συλληφθέντες ενώπιον των αστυνομικών.

Πώς συνελήφθησαν

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., που έφτασαν στην πλατεία της Ραφήνας, εφόσον μερίμνησαν για τη διακομιδή του 42χρονου που είχε ξυλοκοπηθεί έως θανάτου, στη συνέχεια συγκέντρωσε υλικό από τις κάμερες της περιοχής και πήρε καταθέσεις από τους αυτόπτες μάρτυρες.

Αστυνομικές πηγές, ανέφεραν πως στον άγριο ξυλοδαρμού του 42χρονου συμμετείχαν οι εν λόγω συλληφθέντες, χωρίς μέχρι στιγμής να προκύπτει εμπλοκή και των υπόλοιπων μελών της παρέας. «Στη συμπλοκή εμπλέκονται οι δύο 24χρονοι. Τα υπόλοιπα μέλη της παρέας απλά βρίσκονταν στο σημείο. Από την πρώτη στιγμή δόθηκε σήμα στους συνοριακούς σταθμούς ελέγχου καθώς υπήρχε ο φόβος πως οι δράστες θα επιχειρούσαν να διαφύγουν στο εξωτερικό. Τελικά ταυτοποιήθηκαν μέσω του αυτοκινήτου και των καταθέσεων και συνελήφθησαν. Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε και κατασχέθηκε» σημείωσαν χαρακτηριστικά.