Σάλος με τον σερβιτόρο «κολυμβητή» στη Ρόδο: Παρέμβαση Γεωργιάδη και πυρά από ΣΥΡΙΖΑ – ΚΚΕ

Αίσθηση προκάλεσε βίντεο που αποτυπώνει νεαρό υπάλληλο σε παραλιακό μπαρ στη Ρόδο, να σερβίρει πελάτες μέσα στη θάλασσα. Για το θέμα αυτό είχαμε παρέμβαση απο τον υπουργό Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη αλλά και από τον υπουργό Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

Για το περιστατικό με τον σερβιτόρο στη Ρόδο, ο κ. Γεωργιάδης, σε τηλεφωνική του παρέμβαση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA, σημείωσε ότι υπήρξε άμεση επικοινωνία με την Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρηση Εργασίας και συμπλήρωσε ότι κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας διενεργεί έλεγχο.

Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας διαβεβαίωσε ότι τα δικαιώματα των εργαζομένων θα διασφαλιστούν και θα γίνουν απολύτως σεβαστά. Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι όποιος επιχειρηματίας-εργοδότης κάνει ότι αυτό το ξεχνάει θα υποστεί τις συνέπειες του νόμου, χωρίς καμία απολύτως επιείκεια.

«Η εικόνα του εργαζόμενου στη Ρόδο να σερβίρει πελάτες μέσα στη θάλασσα επιβεβαιώνει με τον πιο ντροπιαστικό τρόπο την έκταση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας στην χώρα και ειδικά στον τουρισμό», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε σχόλιο του.

Αναφέρει ότι «η απαξίωση της Επιθεώρησης Εργασίας από την κυβέρνηση της ΝΔ έχει οδηγήσει σε καθεστώς εργασιακής ζούγκλας, σε ραγδαία αύξηση των εργατικών δυστυχημάτων και σε συνθήκες εργασίας που προσβάλουν την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των εργαζομένων». Σχολιάζει ότι στο πλαίσιο αυτό, «η “άμεση παρέμβαση” του υπουργού Εργασίας κ. Γεωργιάδη περισσότερο με κροκοδείλια δάκρυα μοιάζει μπροστά στη γενική κατακραυγή».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τονίζει καταληκτικά ότι «θα βρίσκεται στο πλευρό των εργαζόμενων διεκδικώντας καθημερινά, μέσα και έξω από τη Βουλή, ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, καλύτερους μισθούς, συλλογικές συμβάσεις και επανασύσταση της Επιθεώρησης Εργασίας».

«Τα δυο σοκαριστικά περιστατικά με εργαζόμενους στον Τουρισμό σε Ρόδο και Χανιά, που είδαν το φως της δημοσιότητας, είναι μόνο μια «σταγόνα στον ωκεανό» της στυγνής εκμετάλλευσης των εργαζομένων, πάνω στην οποία στηρίζεται το περίφημο «τουριστικό θαύμα». Γι’ αυτό και οι ευαισθησίες του υπουργού Εργασίας, μετά την κατακραυγή, δεν πείθουν κανένα, από τη στιγμή που διατηρείται κι ενισχύεται το θεσμικό πλαίσιο θωράκισης της εργοδοτικής ασυδοσίας» επισημαίνει σε σχόλιό του το ΚΚΕ και τονίζει καταλήγοντας: «Διέξοδος υπάρχει στον οργανωμένο αγώνα και τη σύγκρουση με αυτήν την πολιτική, όπως απέδειξε και η πρόσφατη νίκη του πολύχρονου αγώνα των εργαζομένων στα “Market in”».

.