Σήμερα Πέμπτη οι προτάσεις των ακτοπλόων για μειώσεις στα εισιτήρια

Σήμερα αναμένεται να καταθέσουν οι ακτοπλόοι στην κυβέρνηση τις προτάσεις τους για τα πακέτα προσφορών σε συγκριμένες ομάδες πολιτών και για δρομολόγια με μεγάλη ζήτηση.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες έγινε σύσκεψη των ακτοπλόων και του υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου με θέμα τις αυξήσεις των τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος δήλωσε ότι οι ακτοπλόοι υποσχέθηκαν να εκδώσουν πακέτα προσφορών, ώστε να αντιμετωπιστεί το αδικαιολόγητα υψηλό κόστος των ακτοπλοϊκών μετακινήσεων.

Ο κ. Σκέρτσος απoκάλυψε ότι προτεραιότητα στις μειωμένες τιμές έχουν οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Τουρισμού, οι οικογένειες και εκείνοι που ταξιδεύουν με αυτοκίνητο.

Τα ανταγωνιστικά πακέτα θα αφορούν στις βασικές γραμμές κορμού (δηλαδή προς τα βασικά νησιά) και τις διασυνδέσεις που γίνονται απ’ όλα τα λιμάνια της χώρας στα συγκεκριμένα νησιά έως το τέλος του καλοκαιριού.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Επικρατείας είχε δηλώσει στο MEGA, ότι οι αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια οφείλονται στα κόστη των καυσίμων, στα εργασιακά κόστη (έχουν αυξηθεί οι μισθοί) και στις αυξήσεις των ασφαλίστρων στις εν λόγω εταιρείες.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη έγινε ευρεία σύσκεψη με τους στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού και τους αρμόδιους υπουργούς Ναυτιλίας και Ανάπτυξης, ακολούθησε η συνάντηση στελεχών της κυβέρνησης, υπό τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο, με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας Σπύρο Πασχάλη. Σε αυτή τη συνάντηση, η κυβέρνηση ζήτησε άμεσες μειώσεις έτσι ώστε να μπορέσει να αντιμετωπιστεί η ακατάσχετη ακρίβεια στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Οι ακτοπλόοι εξέφρασαν τα προβλήματά τους που σχετίζονται με τον πληθωρισμό, τις τιμές των καυσίμων, την εξυπηρέτηση άγονων γραμμών, αλλά και τις σημαντικές ζημιές προηγούμενων ετών παράλληλα με την ανάγκη για την ανανέωση του ακτοπλοϊκού στόλου.