Σε διαθεσιμότητα δύο στελέχη του Λιμενικού που κατηγορούνται για εμπλοκή σε διακίνηση ναρκωτικών

Με απόφαση του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχου Γεώργιου Αλεξανδράκη τέθηκαν σε διαθεσιμότητα τα δύο στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής που φέρεται ότι εμπλέκονται σε διακίνηση ναρκωτικών.

Σε βάρος των δύο στελεχών του Λιμενικού έχει σχηματιστεί δικογραφία από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Παράλληλα, διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ).

«Δηλώνω κατηγορηματικά ότι το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής είναι αμείλικτα σε φαινόμενα διαφθοράς και παράβασης καθήκοντος που αφορούν στελέχη του Λιμενικού» τόνισε σε δήλωσή του ο υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος πρόσθεσε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Λιμενικού έχουν διαχρονικά πολύ στενή συνεργασία με την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας με πάγιο στόχο την καταπολέμηση και την πάταξη κάθε έκνομης ενέργειας καθώς και φαινομένων διαφθοράς.

«Όσοι κρίνονται αρμοδίως από την ελληνική Δικαιοσύνη ως επίορκοι βαθμοφόροι δεν έχουν καμία απολύτως θέση στις τάξεις του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής» πρόσθεσε ο κ. Στυλιανίδης.