Στην 103η Σύνοδο Πρυτάνεων ο υπουργός Παιδείας Κ. Πιερρακάκης

Παρουσία του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Κυριάκου Πιερρακάκη διεξάγονται σήμερα Παρασκευή στην Καστοριά οι εργασίες της τελευταίας ημέρας της 103ης Συνόδου Πρυτάνεων. Ο κ. Πιερρακάκης προσήλθε στην αίθουσα συνοδευόμενος από τον προεδρεύοντα της συνόδου, πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, καθηγητή Θεόδωρο Θεοδουλίδη, και χαιρέτησε ένα προς ένα τα μέλη της Συνόδου.

Τα θέματα που απασχόλησαν τις εργασίες της 103ης Συνόδου των Πρυτάνεων -μέχρι στιγμής- είναι οι διεθνείς συμμαχίες-συνεργασίες και ο σχεδιασμός ανταγωνιστικών αγγλόφωνων προγραμμάτων στα πανεπιστήμια, η ορατότητά τους στον διεθνή ανταγωνισμό καθώς και η ανέλιξή τους στις διεθνείς λίστες κατάταξης. Επίσης, συζητήθηκε το θέμα της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων, στο όποιο αρκετοί πρυτάνεις συμφώνησαν με την άποψη του προεδρεύοντος της συνόδου ότι «ως προϋπόθεση πριν την πιθανή είσοδο ιδιωτικών, μη κρατικών, ΑΕΙ είναι η έγκαιρη ενδυνάμωση της ταυτότητας και του ρόλου των δημόσιων ΑΕΙ».

Νωρίτερα, ο κ. Πιερρακάκης είχε συνάντηση με δύο μαθητές της Καστοριάς που αρίστευσαν στις πανελλαδικές εξετάσεις: τη Μαρία Πανταζίδου, μαθήτρια των ΕΠΑΛ που συγκέντρωσε 19.325 μόρια και εισέρχεται στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και τον Μάριο Χατζή, μαθητή του ΓΕ.Λ. Καστοριάς, που με 19.135 μόρια εισέρχεται στην Ιατρική. Στο τέλος, τούς πρόσφερε το βιβλίο του Labatut Benjamin «Όταν παύουμε να καταλαβαίνουμε τον κόσμο», όπου ο συγγραφέας, υφαίνοντας το δοκίμιο με τη μυθοπλασία και τη βιογραφία με τη φαντασία, αναδεικνύει την απειλητική σκιά που σέρνεται πίσω από το φως της επιστημονικής γνώσης.

Στο ξενοδοχείο «Λιμναίο» Καστοριάς, όπου διεξάγεται η Σύνοδος των Πρυτάνεων, κατά την ώρα άφιξης του υπουργού, φοιτητικοί σύλλογοι από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.