Στο Ειδικό Δικαστήριο Ν. Παππάς και Χρ. Καλογρίτσας για τις τηλεοπτικές άδειες

Αμετάκλητα στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου παραπέμπεται ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς για το αδίκημα -σε βαθμό πλημμελήματος- της παράβασης καθήκοντος όσον αφορά τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες του 2016 και όσα έλαβαν χώρα στο παρασκήνιό του.

Μαζί με τον Νίκο Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο παραμπέμπεται για συνέργεια στη παράβαση καθήκοντος ο επιχειρηματίας και καταγγέλλων στην υπόθεση Χρήστος Καλογρίτσας.

Η υπόθεση ερευνήθηκε αρχικά από τη Βουλή και μετέπειτα από τη Δικαιοσύνη μετά τις καταγγελίες του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα ότι, προκειμένου να λάβει μέρος στον διαγωνισμό το 2016 και να διεκδικήσει μία τηλεοπτική άδεια, με την καθοδήγηση του Νίκου Παππά έλαβε 3 εκατ. ευρώ από επιχειρηματικό κολοσσό για να καλύψει την εγγύηση που απαιτούσε ο νόμος για τη συμμετοχή κάποιου στον διαγωνισμό.

«Γνώριζα ότι θα καταστώ κατηγορούμενος εξαιτίας των όσων αποκάλυψα. Το έκανα για να αποκαταστήσω το όνομα και την υπόληψή μου» είχε καταθέσει ο Χρήστος Καλογρίτσας.

Ο πρώην υπουργός από την πρώτη στιγμή αρνείται όσα του έχουν καταλογιστεί και έχει υπεραμυνθεί της νομιμότητας της διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, ενώ έχει κάνει λόγο για εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης.

Μετά την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου περί παραπομπής στο Ειδικό Δικαστήριο, η Βουλή θα κληρώσει τους ανώτατους δικαστικούς που θα δικάσουν την υπόθεση και το Ειδικό Δικαστήριο, το πρώτο για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ., αναμένεται να συγκροτηθεί με την έναρξη του δικαστικού έτους, τον Σεπτέμβριο.