Στο στόχαστρο οικονομικού εισαγγελέα ο Ανδρέας Πάτσης – Zήτησε τα Πόθεν Έσχες του

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ ο Οικονομικός Εισαγγελέας, Χρήστος Μπαρδάκης, ζήτησε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής τα Πόθεν Έσχες του βουλευτή Ανδρέα Πάτση προκειμένου να διερευνήσει σε πρώτη φάση, εάν υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης από μέρους του αξιόποινων πράξεων όπως φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Νωρίτερα σήμερα με ενημερωτικό σημείωμά του, το Γραφείο Προέδρου Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης σχετικά με την υπόθεση ελέγχου του βουλευτή Ανδρέα Πάτση ανέφερε ότι «Σύμφωνα με το νόμο ο έλεγχος είναι διαρκής και μπορεί να παρατείνεται κάθε φορά που προκύπτουν νεότερα στοιχεία».

Άγνωστο πότε θα συγκληθεί η επιτροπή «Πόθεν Έσχες» για τον Α. Πάτση

Την έκτακτη σύγκληση της επιτροπής «Πόθεν Έσχες» της Βουλής ζήτησε η Όλγα Γεροβασίλη, στη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις για τον έως χθες βουλευτή της ΝΔ (και πλέον, ανεξάρτητο) Ανδρέα Πάτση.

Η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ζήτησε, επίσης, εξηγήσεις για τους ελλιπείς ελέγχους που έχουν γίνει από το 2019 που εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής ο κ. Πάτσης.

Κατά τις πληροφορίες, ο πρόεδρος της επιτροπής «Πόθεν Έσχες», βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Μπούρας, απάντησε ότι η Επιτροπή έχει ελέγξει τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του βουλευτή για τις χρήσεις έως και το 2019 ενώ του ζήτησε τρεις φορές εξηγήσεις για διάφορα ζητήματα.

Το ερώτημα, κατά την αντιπολίτευση, είναι γιατί έχει ελεγχθεί η χρήση «έως και το 2019», αφού έχουν υποβληθεί δηλώσεις «πόθεν έσχες» μέχρι και το 2020.

Όσο για το πότε θα συγκληθεί η επιτροπή, ο κ. Μπούρας απάντησε ότι αυτό θα γίνει όταν τα μέλη της θα παραλάβουν το πόρισμα του ελέγχου που θα συντάξουν οι ορκωτοί λογιστές.

Άφησε ωστόσο να εννοηθεί ότι θα καθυστερήσει, διότι πρόκειται για έλεγχο εξωχώριων εταιρειών.

Παραβίασε το Σύνταγμα

Αρμόδιες κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θέτουν ερώτημα εάν μπορεί ο κ. Πάτσης να παραμένει βουλευτής.

Κι αυτό διότι με τις τρεις εξωχώριες εταιρείες που διαθέτει, παραβιάζει το άρθρο 57 του Συντάγματος.

Το ίδιο, όπως λένε, ισχύει και για την οικονομική συναλλαγή που είχε με τα ΕΛΤΑ (πληρώθηκε ένα εκατ. ευρώ για νομικές συμβουλές) καθώς οι εν ενεργεία βουλευτές δεν μπορούν να έχουν επιχειρηματικές δραστηριότητες με το δημόσιο.

ΣΥΡΙΖΑ για Πάτση: Ο Μητσοτάκης νομίζει ότι μπορεί να ξεφύγει και να εκτρέψει τη συζήτηση

«Τη στιγμή που η κοινωνία βράζει με τα έργα και τις ημέρες του κ. Πάτση, που εν γνώσει του κ. Μητσοτάκη έβγαζε στο σφυρί τα σπίτια του κόσμου και ροκάνιζε το δημόσιο χρήμα με απευθείας αναθέσεις, ο κ. Μητσοτάκης νομίζει ότι μπορεί να ξεφύγει και να εκτρέψει την συζήτηση», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οπως σημειώνει η Κουμουνδούρου, «ενώ δεν έβγαλε τσιμουδιά στο υπουργικό συμβούλιο για τον κ. Πάτση που κάλυπτε, επιβεβαιώνοντας ότι έχει λερωμένη τη φωλιά του, κατέφυγε ξανά σε χυδαιολογίες κατά του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Το επαναλαμβάνουμε λοιπόν μιας και η πολιτική απελπισία του κ. Μητσοτάκη τον οδηγεί στο να κάνει πως δεν καταλαβαίνει: Από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι η κομματική ταυτότητα του παιδοβιαστή του Κολωνού από μόνη της δεν σημαίνει κάτι. Αλλά αυτό που έχει σημασία είναι μην υπάρξει απόπειρα συγκάλυψης όπως συνέβη στην υπόθεση Λιγνάδη.

Όσο για το «μέρισμα ανάπτυξης» που με θράσος είπε πως επιστρέφει στην κοινωνία, το μόνο που επιστρέφει ο κ. Μητσοτάκης είναι υπερέσοδα από τις τσέπες των πολιτών μέσω του ΦΠΑ στις τσέπες των ημετέρων της ΔΕΗ , των παροχών και του καρτέλ που έχει δισεκατομμύρια υπερκέρδη από την αισχροκέρδεια σε όλη την αγορά».