«Συγγνώμη» από τον τουρίστα που χάραξε τα αρχικά του στο Κολοσσαίο: «Δεν ήξερα πού βρισκόμουν…»

Συγγνώμη ζήτησε ο τουρίστας ο οποίος την περασμένη εβδομάδα χάραξε τα αρχικά του ονόματός του και της κοπέλας του σε τοίχο του Κολοσσαίου, υποστηρίζοντας ότι η πράξη του οφειλόταν σε… άγνοια.

Ο 27χρονος Ιβάν Ντιμιτρόφ, γυμναστής από την Βουλγαρία ο οποίος ζει μόνιμα στο Μπρίστολ της Βρετανίας, ταυτοποιήθηκε έπειτα από μεγάλη προσπάθεια της ιταλικής αστυνομίας, της Ιταλικής Ένωσης Ξενοδόχων και των εργαζομένων στο Κολοσσαίο. Πρόκειται να του αποσταλεί πρόστιμο ύψους δεκαοκτώ χιλιάδων ευρώ.

Σε επιστολή του προς τον δήμαρχο της Ρώμης Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι και τους κατοίκους της αιώνιας πόλης, ο Ντιμιτρόφ ζητεί συγγνώμη από όλους όσοι «με προσήλωση και θυσίες προστατεύουν την ανεκτίμητη ιστορική και πολιτιστική αξία του Κολοσσαίου», προσθέτοντας πως δεν είχε καταλάβει ότι βρισκόταν στον πασίγνωστο αυτό χώρο και μόνο στη συνέχεια πληροφορήθηκε ότι επρόκειτο για αρχαίο μνημείο.

Στη σύντομη επιστολή του, ο Ντιμιτρόφ ζητεί συγγνώμη «από τους Ιταλούς αλλά και από ολόκληρο τον κόσμο» για τη ζημιά που προκάλεσε σε ένα μνημείο «το οποίο, εκ των πραγμάτων, αποτελεί μέρος της διεθνούς πολιτιστικής κληρονομιάς», όπως υπογραμμίζει.