Συγκίνηση στο ΑΠΘ: Έδωσαν τιμητικά το πτυχίο της Αρχιτεκτονικής στις φοιτήτριες που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη

Το πτυχίο Αρχιτεκτονικής παρέδωσε στις οικογένειες της Ελπίδας Χούπα και της Εριέττας Μόλχου, οι οποίες έχασαν τη ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, σε μία συμβολική πρωτοβουλία για να τιμήσει τη μνήμη τους.

Στην τελετή ορκωμοσίας που έγινε σήμερα Δευτέρα στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ, σε κλίμα ιδιαίτερης συγκινησιακής φόρτισης, το πτυχίο της 28χρονης Ελπίδας Χούπα, παρέλαβαν τα αδέλφια της Κωνσταντίνος και Σεραφείμ. Ο πατέρας της Χρήστος Χούπας, ο οποίος με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχε κοινοποιήσει την πρόσκληση στην τελετή ορκωμοσίας, είχε εξηγήσει ότι ο ίδιος και η μητέρα της φοιτήτριας δεν είχαν τη δύναμη να παρευρεθούν, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ενώ όλοι θα είναι μέσα στην τρελή χαρά για τις επιδόσεις του παιδιού τους και θα του εύχονται καλή σταδιοδρομία στη ζωή του, εγώ θα στέκομαι σαν σκιάχτρο με ένα άψυχο χαρτί στα χέρια χωρίς παιδί να ευχηθώ».

Παραλαμβάνοντας το πτυχίο της Εριέττας Μόλχου η μητέρας της είπε: «Σήμερα είναι ημέρα γιορτής για όλα τα παιδιά για τις προσπάθειές τους και μαζί με τα παιδιά γιορτάζουν και τα δικά μας παιδιά μέσα από εμάς… Εγώ είμαι πολύ υπερήφανη για την Εριέττα μου».

Στην τελετή ορκωμοσίας παρέστη και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.