Συγχαρητήρια από Μπάιντεν, Μακρόν και άλλους ξένους ηγέτες για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας

Για το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Εκ μέρους του λαού των Ηνωμένων Πολιτειών, στέλνω τα συγχαρητήριά μας στον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη για την επανεκλογή του. Ανυπομονώ να συνεχίσουμε τη στενή μας συνεργασία σε κοινές προτεραιότητες για την προώθηση της ευημερίας και της περιφερειακής ασφάλειας. Μαζί -ως σύμμαχοι, εταίροι και φίλοι- η Ελλάδα και οι Ηνωμένες Πολιτείες υπερασπίστηκαν τη δημοκρατία. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με την κυβέρνηση και τον λαό της Ελλάδας καθώς και με τη ζωντανή ελληνοαμερικανική κοινότητά μας στις Ηνωμένες Πολιτείες για να συνεχίσουμε αυτή την κληρονομιά».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν συνεχάρη επίσης τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη νίκη του στις βουλευτικές εκλογές. «Συγχαίρω τον αγαπητό Κυριάκο Μητσοτάκη, φίλο και εταίρο της Γαλλίας. Θα συνεχίσουμε μαζί το έργο που έχουμε αρχίσει για μια Ευρώπη πιο ισχυρή και πιο ανεξάρτητη» αναφέρει σε μήνυμα του στο Twitter ο Γάλλος πρόεδρος.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη είχε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Χριστοδουλίδης, οι δύο άνδρες πρόκειται να έχουν σύντομα συνάντηση. «Επικοινώνησα με τον Έλληνα pρωθυπουργό, φίλο Κ. Μητσοτάκη και τον συγχάρηκα για τη μεγάλη του Νίκη. Θα συναντηθούμε τις επόμενες μέρες στις Βρυξέλλες και σύντομα θα επισκεφθεί την Κύπρο» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Χριστοδουλίδης.

Mε ανάρτηση στο Twitter και o Ιταλός υπουργός Εξωτερικών και συντονιστής του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια Αντόνιο Ταγιάνι συνεχάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Συγχαρητήρια, Κυριάκο Μητσοτάκη, που θα ηγηθείς ξανά της ελληνικής κυβέρνησης. Ένα σημάδι πολιτικής σταθερότητας για το καλό όλης της Ευρώπης. Η φιλία Ιταλίας – Ελλάδας έχει αιώνιες ρίζες και κοινές αξίες. Θα συνεχίσουμε να την καλλιεργούμε μαζί. Καλή δουλειά, κύριε πρωθυπουργέ!».

«Ο λαός της Ελλάδας εξέφρασε για άλλη μία φορά ηχηρά την υποστήριξή του στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη» αναφέρει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα με ανάρτησή του στο Twitter, επισημαίνοντας: «Τι απίστευτο εκλογικό αποτέλεσμα! Ο λαός της Ελλάδας εξέφρασε για άλλη μία φορά ηχηρά την υποστήριξή του στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτή η καθαρή εντολή επιτρέπει τη συνεχή δέσμευση για μεταρρυθμίσεις και την περαιτέρω ενίσχυση της οικονομίας».