ΣΥΡΙΖΑ: Εκλογή προέδρου από τη βάση του κόμματος τον Σεπτέμβριο – Ο Φάμελλος πρόεδρος της Κ.Ο

Στον οδικό χάρτη για την εκλογή του νέου ηγέτη στον ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, παρά τη διάσταση απόψεων μεταξύ των μελών.

Ο διάδοχος του Αλέξη Τσίπρα θα εκλεγεί από το διαρκές συνέδριο το Σεπτέμβριο, ενώ η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιηθεί στις 15-16 Ιουλίου οπότε και θα κατατεθούν οι υποψηφιότητες για την προεδρία του κόμματος.

Επίσης, αποφασίστηκε η άναδειξη του Σωκράτη Φάμελλου στην προεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Διονύσης Καλαματιανός προτάθηκε για γραμματέας της Κ.Ο. και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος για διεθυντής της Κ.Ο.

Για αντιπρόεδρος της Βουλής προτάθηκε η Όλγα Γεροβασίλη και για κοινοβουλευτικοί εκρόσωποι οι: Νάσος Ηλιόπουλος, Νίκος Παππάς και Θεοδώρα Τζάκρη.

Ο Χρήστος Σπίρτζης φέρεται να πρότεινε για την μεταβατική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ 4 πρόσωπα, τον Ε. Τσακαλώτο, τον Αλέξη Χαρίτση, την Εφη Αχτσιόγλου και το Νίκο Παππα.

Πολίτες έξω από τα γραφεία που συνεδρίαζε η Πολιτική Γραμματεία έλεγαν ότι «θέλουν πίσω τον Αλέξη», με την Όλγα Γεροβασίλη να απαντά: «και μεις, αλλά…»