ΣΥΡΙΖΑ: Παρελθόν και ο Ν. Παρασκευόπουλος

Την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή και ο  πρώην υπουργός Δικαιοσύνης των κυβερνήσεων Τσίπρα Νίκος Παρασκευόπουλος.

Στο σχετικό κείμενό του στο news247.gr, ο Νίκος Παρασκευόπουλος αναφέρει για τον ΣΥΡΙΖΑ: «Εκείνοι που έφυγαν ήταν οι άλλοι, δηλαδή η σημερινή ηγετική ομάδα που στέρησε την ανανεωτική Αριστερά από την πυξίδα της και την ξεστράτισε μετά το 2018… Ο οργανισμός του μετεξελίχθηκε σταδιακά σε μια συγκεντρωτική δομή, όπου η λαϊκή βάση αντί να προπορεύεται έπρεπε να ακολουθεί και να προσυπογράφει. Και βέβαια, κάθε δυνατότητα ενός κόμματος με αρχηγοκεντρική δομή στο εσωτερικό του να διδάσκει στους έξω και να μεθοδεύει δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις (αντιπροσώπευση, συμμετοχή, λογοδοσία), ήταν υπονομευμένη “από χέρι”. Έτσι στη συνέχεια η καθιέρωση τρόπου ψηφοφορίας για πρόεδρο χωρίς στοιχειώδη εχέγγυα πολιτικής ταυτότητας -με μόνο όρο να πληρωθεί ένα δίευρο- ήταν η κορυφαία αλλά όχι πλέον απρόσμενη πράξη απορρύθμισης και άλωσης ενός πολιτικού χώρου. Τα υπόλοιπα, η εκλογή του κ. Κασσελάκη, με τις απίθανες για την Αριστερά και αλληλοσυγκρουόμενες θέσεις και τον εσωκομματικό αυταρχισμό, καθώς και η δημοσκοπική πτώση, ήταν απλώς τα απότοκα».

«Στη νέα πορεία, δεν είμαι σίγουρος για τα κυβικά του οχήματος, αλλά βλέπω ένα καθαρό ορίζοντα» καταλήγει ο Νίκος Παρασκευόπουλος.