Τουρίστρια στη Θάσο άφησε την τελευταία της πνοή περιμένοντας ασθενοφόρο

Άλλο ένα περιστατικό με τουρίστα που χάνει τη ζωή του στη χώρα μας εξαιτίας της έλλειψης ασθενοφόρων σημειώθηκε σήμερα Τρίτη, αυτή τη φορά στη Θάσο, όπου τουρίστρια άφησε την τελευταία της πνοή στην παραλία Αστρίδα περιμένοντας το μοναδικό ασθενοφόρο του νησιού.

Σύμφωνα με το Τhesstoday.gr, το ασθενοφόρο έφτασε έπειτα από 51 λεπτά, καθώς βρισκόταν σε άλλο περιστατικό σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από την παραλία. Επί 40 λεπτά, τέσσερις Ρουμάνοι τουρίστες προσπαθούσαν να επαναφέρουν τη γυναίκα κάνοντάς της ανάνηψη, χωρίς όμως επιτυχία.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζόμενων ΕΚΑΒ Καβάλας και αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Εργαζόμενων ΕΚΑΒ Κώστας Τσιτσιλικάκης απηύθυνε αγωνιώδη έκκληση για την αντιμετώπιση των σοβαρών ελλείδεων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. «Δυστυχώς επιβεβαιώνονται οι ελλείψεις. Το μοναδικό ασθενοφόρο του νησιού βρισκόταν σε άλλο περιστατικό, στην ίδια περίπου περιοχή και επέστρεφε εκείνη την ώρα στο Κέντρο Υγείας. Αμέσως μετά κατευθύνθηκαν προς την περιοχή Αστρίς για την τουρίστρια, όμως ήταν αργά. Μιλάμε για μια απόσταση 30 χιλιομέτρων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μόνο ένας ναυαγοσώστης στο νησί

Σύμφωνα με τον ίδιο αν η αλυσίδα ζωής λειτουργούσε εύρυθμα, ενδεχομένως να είχε αποφευχθεί -και- αυτός ο θάνατος, καθώς σε ολόκληρο το νησί της Θάσου φαίνεται ότι υπάρχει ένας και μοναδικός ναυαγοσώστης. «Όταν πρόκειται για ανακοπή -και επειδή είναι νέο το άτομο- πιθανολογώ ότι ενδεχομένως να είχε καλύτερη εξέλιξη, θα υπήρχαν, δηλαδή, καλύτερες προϋποθέσεις να επιβιώσει. Εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε, ό,τι είμαστε εκπαιδευμένοι, αλλά δυστυχώς οι ελλείψεις είναι πολύ σοβαρές» τόνισε ο κ.Τσιτσιλικάκης, υπογραμμίζοντας ότι από τα τέσσερα ασθενοφόρα στη Θάσο ουσιαστικά λειτουργεί μόνο το ένα.

«Στο νησί υπάρχουν τέσσερα ασθενοφόρα εκ των οποίων λειτουργεί μόνο το ένα λόγω έλλειψης προσωπικού. Την Παρασκευή μιλήσαμε με τον δήμαρχο Θάσου, τον ενημερώσαμε για τα προβλήματα, για την άμεση πρόσληψη 10 διασωστών για να υπάρχει δεύτερο ασθενοφόρο στο νησί και για άλλα διαδικαστικά θέματα, όπως βάσεις. Δηλαδή το δεύτερο επανδρωμένο ασθενοφόρο θα θέλαμε να στεγαστεί σε μια άλλη πλευρά του νησιού, ώστε να καλύψουμε και την άλλη πλευρά. Με αυτόν τον τρόπο, θα απλώναμε τις υπηρεσίες μας και θα είχαμε πολύ καλύτερη ανταπόκριση στα επείγοντα περιστατικά» επεσήμανε.