Τρόμος στη διαπλοκή για τη λίστα Βουρλιώτη

Αποφασισμένος να διερευνήσει όλες τις σκοτεινές υποθέσεις φοροδιαφυγής και τον παράνομο πλουτισμό μεγαλόσχημων παραγόντων, είναι ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα κ. Βουρλιώτης.

Είναι αυτός που μέσα σε χρόνο – ρεκόρ κατάφερε να εκδώσει το πόρισμα – φωτιά για την αμύθητη περιουσία του Γ. Τράγκα, όταν για δεκαετίες οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες κοιμόντουσαν τον ύπνο του δικαίου, διασφαλίζοντας ασυλία στον εκδότη, στα πλαίσια των καλών σχέσεων της εξουσίας με τη διαπλοκή.

Μέσα σε μια ημέρα ο Βουρλιώτης ακύρωσε τον μύθο της μεταφοράς φορολογικής έδρας του Γ. Τράγκα στο Μονακό και δέσμευσε όλα τα περιουσιακά στοιχεία που είναι προϊόντα εγκληματικής δραστηριότητας.

Η υπόθεση αυτή έχει ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά του και γι΄ αυτό έδωσε αυστηρές εντολές, προκειμένου να ελεγχθούν όλες οι υποθέσεις που παρέμειναν στα συρτάρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες σύντομα θα σκάσουν βόμβες και για άλλους μεγαλόσχημους παράγοντες της διαπλοκής.

Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται, δύο ιδιοκτήτες στοιχηματικών εταιρειών που χρησιμοποιούσαν τη Μάλτα και τον Παναμά ως πλυντήρια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, που προέρχονται από φοροδιαφυγή.

Ανοίγουν επίσης οι υποθέσεις για δύο εκδότες, οι οποίοι εμφανίζονται με τεράστια χρέη, αλλά με αδικαιολόγητα μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Στη λίστα των υποθέσεων που θα ελεγχθούν, περιλαμβάνονται επίσης πέντε ιδιοκτήτες τεχνικών εταιρειών, οι δύο από τους οποίους έχουν πτωχεύσει, αλλά ζουν σαν κροίσοι, ενός ιδιοκτήτη μεγάλης διαφημιστικής εταιρείας και ενός επικοινωνιακού ομίλου.

Ερευνώνται επίσης τα περιουσιακά στοιχεία δύο ξενοδόχων, οι οποίοι έχουν φεσώσει το δημόσιο και τις τράπεζες με εκατομμύρια ευρώ και έχουν μεταφέρει τα περιουσιακά τους στοιχεία στο εξωτερικό.