Χιόνια, πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και ισχυροί άνεμοι τα κύρια χαρακτηριστιά του καιρού το διήμερο

Χιόνια, πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και θυελλώδεις ανέμους αναμένεται να φέρει το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα από σήμερα Παρασκευή.

Σύμφωνα με το meteo.gr, βαρομετρικό χαμηλό στο Ιόνιο κινούμενο ανατολικά θα προκαλέσει νέο κύμα κακοκαιρίας σήμερα και αύριο Σάββατο, με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα νότια την Παρασκευή και χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα της ανατολικής χώρας (από το ύψος της Μαγνησίας και νοτιότερα) από το βράδυ της Παρασκευής τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου.

Συγκεκριμένα, για την Παρασκευή προβλέπονται νεφώσεις με βροχές στο κεντρικό και το νότιο Ιόνιο, στη Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο και την Εύβοια, ενώ τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και πιθανόν στα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα στην Κρήτη ενδέχεται να είναι κατά τόπους έντονα. Χιονοπτώσεις αναμένονται αρχικά στα ορεινά της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου, βαθμιαία στα ημιορεινά και από αργά το απόγευμα σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας (Χαλκιδική), Θεσσαλίας και της Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο.

Tο Σάββατο το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι χιονοπτώσεις σε περιοχές της ανατολικής χώρας με χαμηλό υψόμετρο.

Συγκεκριμένα, από τα μεσάνυχτα έως τις πρωινές ώρες του Σαββάτου αναμένονται χιονοπτώσεις σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της Χαλκιδικής, της Θεσσαλίας (Μαγνησία), της Κεντρικής Στερεάς (Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα και αργότερα Βοιωτία), καθώς επίσης στα ορεινά και ημιορεινά της Εύβοιας, της Ανατολικής Στερεάς και της Ανατολικής Πελοποννήσου.

Οι χιονοπτώσεις στη Μαγνησία και πιθανόν στην Κεντρική Στερεά κατά τόπους θα είναι πυκνές. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν.