Όλα αποφασίζονται τώρα

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει σας ενημερώνω εγκύρως, ότι η τελική απόφαση για εκλογές, πρόκειται να ληφθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Στο Μαξίμου αρχίζουν από Δευτέρα μαραθώνιες συσκέψεις με τη συμμετοχή στενών συνεργατών του πρωθυπουργού καθώς και του επικοινωνιακού επιτελείου.

Στη διάρκεια των συσκέψεων ο πρωθυπουργός θα ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων και τις εκτιμήσεις των ειδικών για τα ποσοστά που μπορεί να πάρει η Νέα Δημοκρατία στον πρώτο και τον δεύτερο γύρο των εκλογών.

Πρόκειται επίσης σε ξεχωριστή σύσκεψη να ενημερωθεί από τον Παύλο Μαρινάκη για τον βαθμό ετοιμότητας του κομματικού μηχανισμού αλλά και την κινητοποίηση παραγόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης που συνδέονται με το κυβερνών κόμμα, ο ρόλος των οποίων είναι καθοριστικός για τις εκλογές.

Ακόμη και ειδική σύσκεψη για τα οικονομικά του κόμματος πρόκειται να πραγματοποιηθεί, αφού ως γνωστόν οι εκλογές στοιχίζουν.

Μέχρι την Παρασκευή ο πρωθυπουργός θα έχει ολοκληρωμένη εικόνα, αλλά δεν πρόκειται να ανακοινώσει στους συνεργάτες του την απόφαση.

Βέβαια στην περίπτωση κατά την οποία τους πει ότι οι καλοκαιρινές άδειες κόβονται, τότε σίγουρα θα πάρουν το μήνυμα ότι οι κάλπες θα στηθούν στις αρχές Οκτωβρίου.

Επίσημα η απόφαση θα ανακοινωθεί μετά τις ολιγοήμερες διακοπές του πρωθυπουργού στην Κρήτη.

Το πιθανότερο σενάριο είναι αμέσως μετά την επιστροφή του στην Αθήνα στις 16 Αυγούστου να απευθύνει διάγγελμα στο οποίο θα εξηγεί τους λόγους που τον οδηγούν στην απόφαση για προσφυγή σε πρόωρες εκλογές.